Συμβαίνει τώρα:
Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: Η ΝΔ έπρεπε να είχε ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο

Την εκτίμηση ότι η «αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση έχει ξεκινήσει» εκφράζει η βουλευτής και συντονίστρια Εξωτερικών και 'Αμυνας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της.

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έχει φασιστοειδή αντίληψη» τονίζοντας ότι «η αντίληψη «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός» και άρα πρέπει να στοχοποιηθεί είχε να εμφανιστεί στην ελληνική πολιτική σκηνή από τη δεκαετία του ’80».

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News, η Ντόρα Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση διχάζει τον ελληνικό λαό και σημειώνει ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με ένα κόμμα που θεωρεί ότι οι πολίτες που ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα πρέπει να πληρώσουν και μεγαλύτερους φόρους».

Η κ. Μπακογιάννη παραδέχεται ότι «οι κυβερνήσεις της ΝΔ έπρεπε να είχαν ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο και να είχαν επιβάλλει κανόνες λειτουργίας νωρίτερα» και σημειώνει ότι «τα 260 εκατ. που θα εισπράξει από τους τέσσερις υπερθεματιστές, θα μπορούσε να τα εισπράξει το κράτος από την αδειοδότηση μεγαλύτερου αριθμού τηλεοπτικών σταθμών, αν ο στόχος τους δεν ήταν ο έλεγχος της ενημέρωσης». Σε ερώτηση για τη ρύθμιση του χρέους εκτιμά πως «αποκλείεται ο Σόιμπλε να πάει στο γερμανικό Κοινοβούλιο με πρόταση ρύθμισης του χρέους, πριν τις γερμανικές εκλογές».

«Όταν είσαι πρωθυπουργός και ζητάς από τον Πούτιν τυπογραφείο για να τυπώσεις άλλο νόμισμα της χώρας σου, τι εξωτερική πολιτική να κάνεις;» διερωτάται η πρώην υπουργός και ζητά την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ώστε «να υπάρξει ενημέρωση για το τι συζήτησαν Τσίπρας και Ερντογάν στην πρόσφατη συνάντησή τους».

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Για υποκρισία κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα κυβερνητικές πηγές: «Μιλά για δικαιοσύνη όταν για χρόνια λειτουργούσε “παραϋπουργείο”»
«Κύριε Τσίπρα, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι για τη δική σας περίπτωση ταιριάζει το ρητό: "κρείττον του λαλείν το σιγάν"»
Ο Αλέξης Τσίπρας
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Τέμπη: Κάποιοι θέλουν κλίμα πολιτικής αποσταθεροποίησης - Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις πάνω και κάτω πλατείες
«Παρά το κλίμα διχασμού να θυμηθούμε ότι είμαστε εδώ για να ενώνουμε τους Έλληνες για τους πολλούς που θα τιμήσουν αθόρυβα την επέτειο»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Μετά τα πορίσματα για τα Τέμπη η πρόταση δυσπιστίας από το ΠΑΣΟΚ - «Η ατιμωρησία γιγαντώνει την αλαζονεία»
«Όταν κάποιος νιώθει ατιμώρητος, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να αναπτύσσει την τακτική του ανάλογα, ακόμα κι αν υπάρχουν 57 νεκροί» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης