Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη “καρφώνει” Άδωνι Γεωργιάδη για το Σκοπιανό! [vid]

Εσωκομματικές... τριβές στη Νέα Δημοκρατία για το Σκοπιανό! Η Ντόρα Μπακογιάννη, με τοποθετήσεις της, δείχνει να παίρνει αποστάσεις από "γαλάζια" στελέχη που δεν θέλουν τον όρο Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων, ένα εκ των οποίων είναι φυσικά και ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Το Σκοπιανό είναι το θέμα που κάνει… τζιζ τις τελευταίες ημέρες στην πολιτική σκηνή του τόπου. Τόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με τις… διεργασίες στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, όσο και σε αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκεί όπου η Ντόρα Μπακογιάννη διαφοροποιείται από πολλά στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης!

 “Κι εγώ θα ήθελα να ήμουν η Σίντι Κρόφορντ” λέει η Ντόρα Μπακογιάννη!

Η θέση του Άδωνι Γεωργιάδη για το Σκοπιανό είναι γνωστή. Δεν επιθυμεί τον όρο Μακεδονία στο όνομα που θα συμφωνηθεί για τα Σκόπια. Κι εδώ είναι που έρχεται η διαφοροποίηση της πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή του Action24. Εκεί ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο σχετικά με το αν η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση. Αλλά και για το ότι πολλά “γαλάζια” στελέχη δεν θέλουν τον όρο Μακεδονία σε μια σύνθετη ονομασία.

Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε χωρίς περιστροφές: “Κι εγώ θα επιθυμούσα να είμαι η Σίντι Κρόφορντ! Όχι, σας το λέω ειλικρινά!“. Αμέσως μετά εμφανίστηκε απόλυτη ως προς το ότι η Νέα Δημοκρατία βασίζεται στη συμφωνία του Βουκουρεστίου.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

“Δεν είμαι γραφική” λέει επίσης η Μπακογιάννη για το Σκοπιανό!

Ντόρα Μπακογιάννη

Παφρέμβαση, όμως, έκανε η πρώην υπουργός της ΝΔ για το Σκοπιανό και στην τηλεόραση του Ant1. Ερωτηθείσα για το… ίδιο θέμα, την άποψη δηλαδή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία λένε «όχι» σε οποιαδήποτε πρόταση εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε:

[read4more]

«Εγώ δεν είμαι γραφική, είμαι ένας άνθρωπος που έχω διαπραγματευτεί αυτή την υπόθεση. Το μεγάλο πρόβλημα με τα Σκόπια είναι ο αλυτρωτισμός. Πώς εκφράζεται ο αλυτρωτισμός; Εκφράζεται μέσα και από το όνομα, μέσα από το Σύνταγμα, μέσα από τα σύμβολα, μέσα από την αντίληψη ότι έχουμε μειονότητες εκτός συνόρων. Αυτό είναι ένα πακέτο».

Και στις δύο περιπτώσεις το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη δεν αναφέρθηκε, ωστόσο πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος πολλάκις έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην ύπαρξη του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων…

Η Ντόρα Μπακογιάννη υπεραμύνθηκε -ακόμη-  της σύνθετης ονομασία erga omnes αλλά εφόσον υπάρξουν αλλαγές σε όλα τα άλλα. Δηλαδή ζητήματα όπως το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, τον αλυτρωτισμό κ.λπ.

«Σύνθετη ονομασία που εμπεριέχει το όνομα ‘Μακεδονία’ υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν όλα τα υπόλοιπα. Όποτε και να ψάξετε δηλώσεις δικές μου από το 1990 μέχρι σήμερα, λέω την ίδια κουβέντα», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη. Τέλος, προειδοποίησε πως «εάν το FYROM αλλλάξει με άλλο όνομα και η κατάσταση παραμείνει ως έχει, έχουμε υποστεί εθνική ήττα».

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη για τα Τέμπη - Τα επόμενα βήματα
Τα κόμματα, αφού  μελετήσουν τα περιγραφόμενα  μπορούν να καταθέσουν στην Ολομέλεια αίτηση με 30 τουλάχιστον  υπογραφές βουλευτών για την σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής
Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη 3
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3