Τρίτη, 2 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε την προσωπική πικρία του, έβγαλε μια αντίδραση «δεν με παίζουνε»

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε την προσωπική πικρία του, έβγαλε μια αντίδραση «δεν με παίζουνε»

Με ευθείες βολές απάντησε η Ντόρα Μπακόγιαννη κατά του Αντώνη Σαμαρά και τα όσα είπε τη Δευτέρα (1.7.2024) κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε πως ο Αντώνης Σαμαράς «βγάζει μια πικρία προσωπική. Μια αντίδραση “δεν με παίζουνε”». Όπως είπε, από την χθεσινή εκδήλωση της έκαναν εντύπωση κάποια πράγματα, όπως «οι παρουσίες, όπως η κ. Θάνου που χειροκροτούσε με ενθουσιασμό τον κύριο Σαμαρά». 

«Ήταν δύο τελείως διαφορετικοί λόγοι: Ο Καραμανλής έκανε μια ανάλυση για την Ευρώπη και τα εθνικά θέματα, πράγματα για τα οποία συμφωνούμε όλοι» υπογράμμισε.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε τώρα να κάνει αυτή την παρέμβαση σημείωσε: «Θα ήθελε ενδεχομένως να κάνει την κριτική του μετά το 41% στις εθνικές εκλογές, αλλά τότε δεν μπορούσε να την κάνει. Τώρα (μετά τις ευρωεκλογές και το απογοητευτικό αποτέλεσμα για την ΝΔ) – αναμφισβήτητα επειδή το πολιτικό σύστημα χτυπήθηκε στις ευρωεκλογές και υπάρχει μεγάλη αναταραχή στα άλλα δύο κόμματα – θεωρεί ότι είναι το μομέντουμ στο οποίο μπορεί να προχωρήσει και εκείνος στην κατάθεση των δικών του απόψεων. Με γεια του με χαρά του, δεν πειράζει».

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι – από προβλήματα της καθημερινότητας μέχρι καθυστέρηση στον νόμο για τον αιγιαλό – για τους οποίους πολύ άνθρωποι είναι πικραμένοι. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει φύγει από τις αρχές και τις αξίες της – όπως ο φιλελευθερισμός και η κοινωνική ευαισθησία» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε ερώτηση για το αν η Νέα Δημοκρατία ακούει τις πιο «δεξιές αγωνίες» της κοινωνίας και των ψηφοφόρων του κόμματος.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί την διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας. 

«Η υποχρέωση της κυβέρνησης να ακούει την κοινωνία, είναι αδιαπραγμάτευτη. Αυτά που λέει ο Σαμαράς, εγώ δεν τα ακούω. Έφυγε η Νέα Δημοκρατία από τις αξίες της επειδή αργούν διαδικαστικά θέματα για τα ακαθάριστα οικόπεδα; Είμαστε με τα καλά μας;», συμπλήρωσε.

«Ψέγω τον εαυτό μας για την Παιδεία. Πέρσι οι άνθρωποι ψήφισαν για την κυβέρνησή τους. Ήθελαν να έχουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό. Φέτος, δεν είχαν λόγο, δεν είχαν σκοπό», συνέχισε.

«Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει. Ίσως πρέπει ο κύριος Σαμαράς να το αντιληφθεί αυτό. Η Ευρώπη της ειρήνης και της ευημερίας απειλείται. Οι σταθερές της Ευρώπης δεν είναι πλέον σταθερές, από τη μία η Ουκρανία και από την άλλη η Μέση Ανατολή. Η Ευρώπη είναι σε περιδίνηση. Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει ουσιαστικό ρόλο σε αυτή την Ευρώπη. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους ηγέτες της Ευρώπης», συμπλήρωσε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις