Σάββατο, 20 Ιουλ.
31oC Αθήνα

“Ντροπαλή” αμφισβήτηση Τσίπρα εντός ΣΥΡΙΖΑ! Η απαίτηση των “53” και οι βολές Φίλη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Ανταρσία Φίλη και προτάσεις αμφισβήτησης του πρωθυπουργού από την “πρωτοβουλία 53+” στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
– Να περάσει η συμφωνία με τους δανειστές από τα όργανα του κόμματος ζητά η τάση Τσακαλώτου
– “Καμία εκτίμηση του κόμματος δεν έχει επιβεβαιωθεί”, αμφισβήτηση για τα νέα μέτρα που… δεν θα υπάρξουν
– Δεν θα ξαναπάρει τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στις εργασίες της ΚΕ

Ακόμα και τις κρίσιμες ώρες της διαπραγμάτευσης του 2015, όταν ακόμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε το “Αριστερό Ρεύμα” του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που αμφισβητούσε τις περισσότερες εκ των αποφάσεων του κόμματος και της κυβέρνησης – παρότι τις υλοποιούσε- ο Αλέξης Τσίπρας παρέμενε στο απυρόβλητο.

Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ, από ένα κόμμα του 4% σε κορμό της κυβέρνησης, πιστωνόταν εν πολλοίς στον πρόεδρο και τις ηγετικές του ικανότητες και η εσωκομματική κριτική της μειοψηφίας στρέφονταν προς οποιονδήποτε εκτός από εκείνον, αν ποτέ προσωποποιούνταν.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι ίσως η πρώτη φορά που κάποιο κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά του ηγέτη του κόμματος. Ο Νίκος Φίλης, αν και ιδιαίτερα μαχητικός στην υπεράσπιση της κυβέρνησης όσο συμμετείχε σ’ αυτήν, ανέβηκε για δεύτερη φορά “στα κάγκελα” έπειτα από την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας, σημείωσε ότι καμία εκτίμηση του κόμματος για τη διαπραγμάτευση δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενώ αμφισβήτησε ευθέως την φράση του πρωθυπουργό “ούτε ένα ευρώ μέτρα”, ενώ χαρακτήρισε “μπαρούφες” τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τον ΔΟΛ.

Αυτά το Σάββατο, γιατί την Κυριακή ήταν η σειρά της “πρωτοβουλίας των 53+” με τις προτάσεις πάνω στο τελικό κείμενο της Πολιτικής Απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής, να αμφισβητήσει με τη σειρά της την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ζητώντας οι όποιες αποφάσεις από τη συμφωνία να περάσουν από την ΚΕ του κόμματος, δείχνοντας να μην έχουν εμπιστοσύνη στις διαπραγματευτικές… ικανότητες του πρωθυπουργού.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε