Site icon NewsIT

Ο άγνωστος διάλογος του Κώστα Καραμανλή με τον Νικήτα Κακλαμάνη για τον ΠτΔ

01.09.2014 | 19:11
Ο άγνωστος διάλογος του Κώστα Καραμανλή με τον Νικήτα Κακλαμάνη για τον ΠτΔ

Ο Νικήτας Κακλαμάνης αποκαλύπτει τι του ειπε ο Κώστας Καραμανλής για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Υπό ποια προϋποθεση μπορεί να συγκεντρωθεί ο "μαγικός" αριθμός των 180 βουλευτών;

Ο Νικήτας Κακλαμάνης οριοθέτησε για μια ακόμη φορά το πολιτικό του στίγμα και οπως δήλωσε στο Newsit  “δεν έφυγα ποτέ από την παράταξη της ΝΔ και εννοώ βεβαίως σε επίπεδο λαϊκής βάσης και όχι μόνο αν κρίνω απο τη συμπεριφορά της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων μου βουλευτών στην ΝΔ”.

“Νικήτα, δεν ενδιαφερόμαστε”…ο άγνωστος διάλογος του Κώστα Καραμανλή με τον Νικήτα Κακλαμάνη

Για το θέμα της εξιουσιόδητής του από τον Κώστα Καραμανλή να μεταφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Νικήτας Κακλαμάνης αποσαφήνισε “αν θυμάστε, πριν περίπου ένα μήνα, ερωτηθείς για πρόσωπο Προέδρου Δημοκρατίας και ούσα γνωστή η απόψή μου οτι ένα πρόσωπο που ενώνει, δεν είναι κατ΄ανάγκην ένα πρόσωπο που πρέπει να το ψάξουμε μόνο στην αριστερά ή την κεντροαριστερά, λέγοντας οτι πρέπει να το ψάξουμε κι΄από την άλλη πλευρά.

Τότε είχα πει, δε γνωρίζω αν ενδιαφέρεται αλλά ένα τέτοιο πρόσωπο, που εκτιμώ οτι μπορεί να πιάσει τους 180 βουλευτές, είναι ο Κώστας Καραμανλής. Χωρίς να εχω εξουδιοδοτηθεί από κανέναν και χωρίς να έχω ρωτήσει τον Κώστα Καραμανλή. Αργότερα, λίγο πριν τις διακοπές, συναντήθηκα μαζί του, μάλιστα είχα να τον δω από πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Μιλήσαμε για πολλά πράγματα και ο ίδιος μου είπε “κοίτα, επειδή σε άκουσα να το λες, δεν επιθυμώ να το επαναλάβεις γιατί δεν ισχύει”. Μου το είπε μάλιστα γελώντας και σε πρώτο πληθυντικό “όχι Νικήτα, δεν ενδιαφερόμαστε για αυτή την ιστορία. Αν θα πέσει σε συζήτηση και είσαι παρων θα ήθελα να είσαι κατηγορηματικός οτι δεν ενδιαφέρομαι”.

Παρόμοια πάντως τοποθέτηση πρόσθεσε ο Νικήτας Κακλαμάνης για τον Κώστα Καραμανλή έχει κάνει και ο Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά ο Κώστας Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται” ξεκαθάρισε ο ανεξάρτητος βουλευτής και προσθεσε “επειδή ειμαι ανεξάρτητος βουλευτής, έπρεπε να μη συναντιεμαι με τον Κώστα Καραμανλή;”

“Για την εκλογή ΠτΔ δεν θα είναι κυρίαρχο θέμα το πρόσωπο αλλά η πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας”

Εγώ νομίζω οτι όταν κατηγορεί η πλευρά της κεντροδεξιάς και κυρίως η κυβέρνηση και κατά την άποψή μου δικαίως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει παιχνίδια με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι λαθος να κάνουμε εμείς την ίδια ιστορία. Διότι η κυβέρνηση έχει πει δια στόματος του αρμόδιου υπουργού κυρίου Σταμάτη, οτι το θέμα αυτό θα ανοίξει 15 Ιανουαρίου και μετά.

Ωστόσο δεν θα είναι το κυρίαρχο θέμα και αυτό σημειώστε το για τους 180 βουλευτές, το πρόσωπο. Βεβαίως και αυτό θα παίξει το ρόλο του, αλλά κυρίως θα είναι το ποια θα είναι η πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας. Περιμένω να ακουσω τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ τι θα εξαγγείλει και κυρίως τι από αυτά θα συμπεριληφθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, που θα παρουσιαστεί στη Βουλή γύρω στις 15 Οκτωβρίου. Είτε αφορά στις φοροελαφρύνσεις, είτε αφορά στο πετρέλαιο, είτε αφορά στην αύξηση των δόσεων, όλα αυτά ειναι για 2015, μη περιμένει ο κόσμος τίποτα για το 2014.

Εάν αυτα πραγματοποιηθουν τοτε σας κάνω και μια δεύτερη εκτίμηση. Αυτό που σήμερα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο εως αδύνατον, δηλαδή οι 180 βουλευτές, αν έχουν επέλθει ουσιαστικές αλλαγές και έχει δρομολογηθεί ουσιαστική συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους ωστε να γίνει βιώσιμο, τότε μην εκπλαγείτε αν βρεθούν οι 180 βουλευτές. Και δε θα είναι ουτε θέμα συναλλαγής, ούτε τίποτα, θα ειναι μια έμμεση ψηφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

“Με τον Σαμαρά είμαστε ακόμη δυο ξένοι”

Ερωτηθείς αν εξακολουθεί να είναι πολιτικά ξένος με τον Σαμαρά οπως είχε δηλωσει στο Newsit μια μέρα μετά τη διαγραφή του απο την Κ.Ο της ΝΔ, ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε “μερικά πράγματα που θα εξαγγελθούν στη Θεσσαλονίκη είναι από αυτά που εγώ δεν ψήφισα. Και αναρωτιέται κάποιος, πως εγώ διεγράφην για πράγματα που τώρα εξαγγέλουμε στον κόσμο αναγνωρίζοντας ενδεχομένως το λάθος.

Αυτή τη στιγμή οι πολιτικές διαφωνίες, βεβαίως όχι παντού, αλλά σε αρκετά πράγματα παραμένουν στο ακέραιο. Εγώ και άλλοι βουλευτές θυμίζω δώσαμε μάχη να μην περάσει ο ΕΝΦΙΑ. Σήμερα ακόμη και οι φανατικότεροι υποστηρικτές του ΕΝΦΙΑ βγαίνουν και τον καταχεριάζουν. Εγώ παντως δε ξέρω αν θα τον ψηφίσω, περιμένω να δω με ποιες αλλαγές και βελτιώσεις θα έρθει και τότε θα κρίνω τι θα κάνω.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στο newsIT

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νικήτας Κακλαμάνης: «Ο Καραμανλής με εξουσιοδότησε να πω ότι δεν τον ενδιαφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας» 

Από τον Κουβέλη στη Δαμανάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Κουβέλης: “Δεν είμαι ψώνιο, θα μιλήσω την κατάλληλη στιγμή”

Tags:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version