Τρίτη, 23 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Ο ανασχηματισμός και ο Στουρνάρας….

Ο ανασχηματισμός και ο Στουρνάρας….

Το ερώτημα μετά τα όσα είπε ο Γιάννης Στουρνάρας από την Χριστουγεννιάτικη σύσκεψη σχετικά με το νέφος της αιθαλομίχλης παραμένει, προβληματίζοντας ακόμη περισσότερο το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς φαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών ελέω τρόικας και Σαμαρά έχει αποκτήσει δική του περπατησιά και αυτόνομη παρουσία και πορεία σε βαθμό…παρεξήγησης.

Το γεγονός αυτό ενόψει μάλιστα της άφιξης της τρόικας στα μέσα Ιανουαρίου και η έναρξη των διαπραγματεύσεων για το δημοσιονομικό και και χρηματοδοτικό κενό “πονοκεφαλιάζει” τους συνεργάτες του πρωθυπουργού οι οποίοι θεωρούν ότι επειδή εισερχόμαστε σταδιακά στον σκληρό πυρήνα της διαπραγμάτευσης με σαφώς πολιτική διάσταση και επειδή βαδίζουμε προς εκλογικές αναμετρήσεις το 2014 μήπως πρέπει να μπει μια τελεία στη τεχνοκρατική προσέγγιση της κρίσης.

Οι φήμες προς το παρόν για ανασχηματισμό καλά κρατούν και μάλιστα στις αρχές του νέου έτους, και μάλιστα την αφορμή δεν θα την δώσει ο κ. Στουρνάρας, αλλά ο συνάδελφός του υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ο οποίος θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και πληροφορίες ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για το δήμο Αθηναίων στις δημοτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 25 Μαϊου.

Τούτου δοθέντος το Μέγαρο Μαξίμου μελετά σοβαρά τα διορθώσει τα “κακώς κείμενα” σε ορισμένα κρίσιμα πόστα μεταξύ των οποίων οι θέσεις των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, ενδεχομένως Υγείας και Δικαιοσύνης, ενώ ερωτηματικό υπάρχει για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και πόσο αυτές θα επηρεάσουν την παραμονή των “πράσινων” στελεχών στην κυβέρνηση.

Το πρόβλημα ωστόσο με τον ανασχηματισμό και ιδίως για το κρίσιμο πόστο του υπουργού Οικονομικών είναι ότι από 1/1/2014 και για ένα εξάμηνο η χώρα μας αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά συνέπεια λέγεται ότι για ένα τρίμηνο τουλάχιστον μέχρι να επιβεβαιωθεί και από τη Γιούροστατ το πρωτογενές πλεόνασμα ο κ. Στουρνάρας παραμένει ακλόνητος στη θέση του.

Πάντως το περιεχόμενο του ανασχηματισμού είναι θέμα αποκλειστικής αρμοδιότητας του πρωθυπουργού και ιδίως όσον αφορά το timing που θα επιλέξει, με τον Γιάννη Στουρνάρα να νοιώθει ασφαλής και δικαιωμένος προκαταβολικά και έτοιμος να αναλάβει τη θέση του κεντρικού Τραπεζίτη, ως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε