Site icon NewsIT

Ο αντάρτης του “γάλακτος” τώρα νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

09.06.2014 | 19:54
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένα άγνωστο πρόσωπο τουλάχιστον στο ευρύ κοινό, αναλαμβάνει από την Τρίτη τα ηνία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο, μετά τον ανασχηματισμό.

Ο λόγος για τον 63χρονο βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Καρασμάνη ο οποίος πλέον αναλαμβάνει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στη θέση του κ. Τσαυτάρη. 

Η επιλογή του κ. Καρασμάνη δεν είναι τυχαία, καθώς ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της κόντρας των “γαλάζιων” βουλευτών με την κυβέρνηση στο θέμα του γάλακτος. Μάλιστα, αυτή η επιλογή θεωρείται ένα άνοιγμα της κυβέρνησης προς τον αγροτικό κόσμο καθώς εκεί το έρεισμα της Νέας Δημοκρατίας χάνει έδαφος, όπως έδειξε και η πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση. 

Φυσικά μία τέτοια επιλογή βοηθά και να ηρεμήσουν τα πνεύματα από τους λεγόμενους αντάρτες της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Καρασμάνης δεν είναι τυχαίος στη Νέα Δημοκρατία, αφού είναι στέλεχος από το 1974 και την περίοδο 1996-2003 ήταν αρμόδιος στη Ν.Δ. στις σχέσεις με την Ε.Ε., την Α.Τ.Ε και την Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου. 

Γεννήθηκε στην Πέλλα το 1951 και είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Σπέρη,. έχοντας μίοα κόρη, την Αναστασία. Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα

Σοφία Βούλτεψη: Η πρώτη γυναίκα εκπρόσωπος της κυβέρνησης

Με ποιους τα ΄χε βάλει στην πρώτη του θητεία στο ΥΠΕΘΑ ο Λαμπρόπουλος

Νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης ο Βασίλης Κικίλιας

Μαξίμου: Γιατί επιλέξαμε Χαρδούβελη, Ντινόπουλο, Καρασμάνη, Δένδια και Μπέζα

Ο νέος τσάρος της Οικονομίας Γκίκας Χαρδούβελης – Όλο το βιογραφικό του – ΦΩΤΟ

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση – Γκίκας Χαρδούβελης στο υπουργείο Οικονομικών – Βούλτεψη εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ντινόπουλος στο Εσωτερικών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version