Site icon NewsIT

Ο Αποστολάκης αναπτέρωσε το ηθικό του ΣΥΡΙΖΑ

02.09.2021 | 08:41
Αλέξης Τσίπρας

Η αντιμετώπιση του θέματος Αποστολάκη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι τριγμοί που δημιουργήθηκαν στην κυβέρνηση εξ αιτίας της αντίδρασης του Αλέξη Τσίπρα έχουν αναπτερώσει το ηθικό του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα εσωστρέφειας αισθάνεται ότι επέφερε ένα σοβαρό χτύπημα στο επιτελικό κράτος.

Παράλληλα, τα στελέχη της Κουμουνδούρου απαντούν στα κυβερνητικά επιχειρήματα που θέλουν να ναυαγεί το θέμα της συναίνεσης εξ αιτίας της αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα Αποστολάκη.

«Η πολιτική συνεννόηση δεν χτίζεται πάνω στα πρόσωπα αλλά πάνω στις πολιτικές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας τα κυβερνητικά επιχειρήματα.

Πρόσθεσε δε ότι: «η διαδικασία συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων ποτέ δεν κρίνεται αποκλειστικά από τα πρόσωπα». «Όταν ο κ. Μητσοτάκης μέσα στη Βουλή προσέβαλε τους πολίτες λέγοντας ότι θέλουν όλοι ένα ελικόπτερο πάνω από το σπίτι τους, όταν έκανε τη χυδαία σεξιστική επίθεση στην κ. Γεννηματά, όταν έκανε την αδιανόητη τυμβωρυχία να συγκρίνει ανθρώπινες ζωές με στρέμματα, έδειξε ξεκάθαρα ότι είναι ένας πρωθυπουργός που δεν επιδιώκει τον πολιτικό διάλογο και τη συνεννόηση».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν ότι «η συνεννόηση περνά μέσα από πολιτικές και επισημαίνουν: όταν ο κ. Μητσοτάκης δεν αποδέχεται να προχωρήσει την αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας με βάση το πόρισμα Γκολντάμερ – το είπε άλλωστε μέσα στη Βουλή -, όταν έχει αφήσει τη χώρα χωρίς δασικούς χάρτες το 2021 χωρίς να κατανοεί ότι έτσι κλείνει το μάτι σε αυτούς που θέλουν να καταπατήσουν δημόσια γη, όταν δεν κατανοεί την ανάγκη να επαναφέρει τους 5.066 εργαζόμενους στη δασοπροστασία, τότε είναι επίσης ξεκάθαρο ότι χθες ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε με ένα κόλπο να δώσει μια επίπλαστη εικόνα συνεννόησης. Αυτό το κόλπο χθες απέτυχε, γύρισε εναντίον του».

Οι ίδιοι άνθρωποι λένε ακόμα ότι «ενδεικτικό ότι όλο αυτό ήταν ένα κόλπο είναι και το γεγονός ότι το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ως αυτόνομη δομή δεν συστάθηκε τελικά, σαν να μην υπήρχε έστω ένα κατάλληλο πρόσωπο στη ΝΔ να το στελεχώσει».

Σχολιάζοντας τέλος της αλλαγές τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και στο Προστασίας του Πολίτη λένε ότι πρόκειται για «παραδοχή αποτυχίας της κυβέρνησης» από την στιγμή που αυτά τα δύο κεντρικά υπουργεία διαχειρίστηκαν τις μεγάλες κρίσεις του προηγούμενου διαστήματος. «Την αποτυχία στην πανδημία και τις φυσικές καταστροφές την έχει ήδη χρεώσει η κοινωνία στην κυβέρνηση, ωστόσο χθες τελείωσε και επίσημα το αφήγημα περί πετυχημένης διαχείρισης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version