Τετάρτη, 9 Οκτ.
21oC Αθήνα

Ο Δ. Βίτσας «κάρφωσε» τον Π. Καμμένο για τα «σαπάκια»

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Ένα μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο από τον αναπληρωτή του Δημήτρη Βίτσα για τη σύμβαση σχετικά με τον εκσυγχρονισμό 4 αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας στην Επιτροπή της Βουλής.

Ένα πολύ μεγαλύτερο κομμάτι από όσα προβλέπει η σύμβαση εκσυγχρονισμού των 500 εκατ. ευρώ με την αμερικάνικη εταιρεία Λόκχινγκ για τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας θα μπορούσε να είχε ανατεθεί σε ελληνικές εταιρείες. Την κατηγορηματική αυτή άποψη εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής κατά την ακρόαση της νέας διοίκηση της ΕΑΒ ΑΕ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Βίτσας, στην σχετική συζήτηση που αναπτύχθηκε για το έργο της ΕΑΒ και την σύμβαση «αγκάθι» που υπέγραψε κατά την προηγούμενη θητεία της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Πάνος Καμμένος με την αμερικάνικη εταιρεία για τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων αεροσκαφών ναυτικής εποπτείας της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ανέφερε ότι ελληνικές εταιρείες θα μπορούσαν να είχαν πάρει ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανάθεσης.

Από το πρόγραμμα ύψους 500 εκατ. ευρώ, η συμφωνία προβλέπει ότι η συμμετοχή ελληνικών εταιρειών θα είναι γύρω στα 60 εκατομμύρια ευρώ. Η εκτίμηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας για το ποσοστό αυτό της ελληνικής συμμετοχής – όπως τουλάχιστον είπε στην Επιτροπή- ήταν ότι θα μπορούσε να είναι της τάξεως των 72 εκατ. ευρώ!

Πρόκειται για ένα ακόμα σαφέστατο «κάρφωμα» για την σύμβαση που υπέγραψε ο Πάνος Καμμένος από τον ίδιο τον Αναπληρωτή του στο Υπουργείο για το πώς μερικά από αυτά τα εκατομμύρια ευρώ, σε μια εποχή παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, θα μπορούσαν είχαν να πέσουν στην ελληνική οικονομία και σε θέσεις εργασίας …

Ο διορισμός, πάντως, για τις θέσεις του Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΑΒ κ. Ζαχαρία Γκίκα και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας κ. Γιώργου Μαζαράκου πέρασαν από την Επιτροπή ΔΕΚΟ κατά πλειοψηφία καθώς 11 μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν θετική άποψη γνώμη, 5 αρνητική και άλλα 5 δήλωσαν «παρών».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε