Site icon NewsIT

Ο δεκάλογος του καλού υπουργού

27.02.2015 | 16:33
Ο δεκάλογος του καλού υπουργού

Τρεις χιλιάδες χρόνια τώρα έχω γνωρίσει βασιλείς, στρατηγούς, μονάρχες, πρωθυπουργούς, υπουργούς και φυσικά πολλές κυβερνήσεις.

Σαν την τελευταία, όμως, καμία δεν μοιάζει. Δυστυχώς Αλέξη μου αυτή δεν είναι κυβέρνηση, σουρωτήρι είναι. Το μήνυμα εστάλη από την πρώτη μέρα όταν οι νέοι υπουργοί πριν ακόμα καθήσουν στην καρέκλα έκαναν δηλώσεις επί δηλώσεων.

Ούτε γλιστρίδα να είχαν φάει. Αν θυμάμαι καλά και εσένα σου είχε σηκωθεί η τρίχα.
Κάποιες παρατηρήσεις, τους έκαναν να συμμαζευτούν λιγάκι, αλλά Αλέξη μου αυτό που έγινε με το δημσοσιονομικό και το χρηματοδοτικό κενό είναι χωρίς προηγούμενο.

Εντάξει, είπαμε διαφάνεια, ενημέρωση του λαού, ανοιχτές θύρες, πολυφωνία… Ομως να μου επιτρέψεις να σου πω (είπαμε πως έχω πείρα τριών χιλιάδων χρόνων) πως αυτό δεν είναι διαφάνεια, αλλά λογοδιάρροια.

Οι υπουργοί έγιναν η χαρά των δημοσιογράφων. Και η πίκρα άλλων, αφού με τους ποταμούς των δηλώσεων, ακόμα και αντικρουόμενων κάνουν ζημιά στην οικονομία, στο κλίμα, στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Είναι πράγματα αυτά να βγαίνουν σχεδόν όλοι εν χορδαίς και οργάνοις και να βομβαρδίζουν τον κόσμο για δημοσιονομικά και χρηματοδοτικά κενά; Ας κάνουν τουμπεκί Αλέξη μου κι΄ ας βρουν λύσεις αντί να επιδίδονται σε διαγωνισμό πολυλογίας στα μικρόφωνα.

Αλλά για να μην τον αδικήσω τον άνθρωπο, θα σου πω πως εκείνος που σπάει όλα τα κοντέρ στην εκλαϊκευση της πολιτικής σας είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Τί ταλέντο Δία μου! Δεν γνωρίζει κανένα φραγμό. Βλέπει μικρόφωνο μπροστά του και τρέχει να εκλαϊκεύσει την πολιτική σας. Τόσος ζήλος ….

Να πω ότι είχε κανένα σύνδρομο στέρησης από το παρελθόν να το καταλάβω. Ολο σε παράθυρα, στούντιο και μπαλκόνια βρισκόταν.

Αλέξη μου αν δεν θέλεις “ατυχήματα” και μετά να τρέχεις να μαζεύεις τα ασυμμάζευτα άκου με προσεκτικά και βάλε κανόνες. Δώσε στους υπουργούς σου το δεκάλογο που σου στέλνω. Και να ξέρεις αν θελήσεις να τον κάνω εικοσάλογο μη ντραπείς να μου το ζητήσεις.

Ιδού λοιπόν ο δεκάλογος του καλού υπουργού:

1.Η σιωπή είναι χρυσός.
2.Υπάρχουν πράγματα που δεν λέγονται αλλά γίνονται και πράγματα που λέγονται, αλλά δεν γίνονται.
3.Είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο.
4.Μην μιλάτε σε κάθε μικρόφωνο που βρίσκετε μπροστά σας.
5.Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλα λόγια μην λες.
6.Βούτα τη γλώσσα στο μυαλό σου πριν μιλήσεις.
7.Το λακωνίζεις εστί φιλοσοφείν.
8.Πριν μιλήσεις μέτρα ως το δέκα.
9.Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει.
10.Η φλυαρία βλάπτει σοβαρά την οικονομία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version