Site icon NewsIT

Ο Δημήτρης Παπανώτας θέλει να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπό προϋποθέσεις – «Με τον Κασσελάκη θα φύγει το μισό κόμμα»

18.09.2024 | 11:19
Ο Δημήτρης Παπανώτας θέλει να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπό προϋποθέσεις – «Με τον Κασσελάκη θα φύγει το μισό κόμμα»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ο Δημήτρης Παπανώτας.

Όπως τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» του Alpha, ο Δημήτρης Παπανώτας σκέφτεται να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο εάν κάποιος από τους άλλους υποψηφίους μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα του κόμματος.

«Το αν θα είμαι υποψήφιος θα εξαρτηθεί από το εάν δω κάποιον να βάζει υποψηφιότητα και να μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα του κόμματος. Αυτοί που έχουν θέσει μέχρι τώρα υποψηφιότητα είναι ο Πολάκης, για τον οποίο έχουν πει κάποια στελέχη του κόμματος ότι “εφόσον εκλεγεί ο Πολάκης, εγώ δεν θα παραμείνω στο κόμμα”, άρα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ενότητ. Και ο Γκλέτσος, οποίος δεν βλέπω τι σχέση έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει έναν ενωτικό λόγο αλλά δε νομίζω ότι κάποιος θα συνταχθεί μαζί του», ανέφερε ο γνωστός δημοσιογράφος.

«Με τον Κασσελάκη θα φύγει το μισό κόμμα», σχολίασε για το εάν ο έκπτωτος, πλέον, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία. «Δεν είναι πολιτική ενός αρχηγού το “δεν συμφωνούμε, φύγε εσύ, πήγαινε κάνε άλλο κόμμα”, δεν περισσεύει κανένας στην Κεντροαριστερά», επισήμανε.

«Δεν ήταν ενωτικός. Αυτό εγώ το βρίσκω πρόβλημα και το έχω συζητήσει και με τον ίδιο. Μα, μου λέει, “μου κάνουν πόλεεμο”. Το βλέπουμε, δε χρειάζεται να μας το πει», σημείωσε.

«Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι αυτός που εκ των προτέρων θα έχει δεσμευθεί για έναν διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα της Κεντροαριστεράς για μια σύγκλιση ώστε να υπάρξει κυβερνητική πρόταση», υπογράμμισε «και όλοι αυτοί που βγήκαν από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ καλό είναι να επιστρέψουν πιστεύω», σχολίασε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version