Site icon NewsIT

Ο Ε. Βενιζέλος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

14.01.2014 | 21:07
Ο Ε. Βενιζέλος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

  Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ και οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, την Πέμπτη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ενημερώσει τον κ. Κέρι και για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η ατζέντα της συνάντησης θα περιλαμβάνει το Κυπριακό, την ονομασία της ΠΓΔΜ, την ενέργεια, την τρομοκρατία, τον ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή και ζητήματα ευρωατλαντικών σχέσεων.

Ο κ. Βενιζέλος τέλος κατά την παραμονή του στην Ουάσιγκτον θα έχει συναντήσεις και με μέλη της Βουλής και της Γερουσίας των ΗΠΑ, ενώ θα ενημερώσει στελέχη think tanks για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, την ελληνική οικονομική κατάσταση και θέματα εξωτερικής πολιτικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκστρατεία… διαφήμισης από Σαμαρά και Βενιζέλο

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά; – Οι φήμες για την μετακίνηση Στουρνάρα – “Μυστική” συνάντηση Βενιζέλου και Προβόπουλου την Παρασκευή

Δούρου κατά Βενιζέλου: Πότε περιμένεις να συγκαλέσεις το συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version