Παρασκευή, 26 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ “κάρφωσε” ότι ο Στουρνάρας συναντήθηκε με Λαγκάρντ και Τόμσεν στο Παρίσι!

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ “κάρφωσε” ότι ο Στουρνάρας συναντήθηκε με Λαγκάρντ και Τόμσεν στο Παρίσι!

– Την Τρίτη 3 Ιουνίου ο Γιάννης Στουρνάρας συναντήθηκε στο Παρίσι με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πωλ Τόμσεν, είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράϊς
– Απορίας άξιο γιατί ο υπουργός Οικονομικών όταν ρωτήθηκε είπε ότι είχε συναντήσεις με τεχνοκράτες άλλων κρατών για θέματα της ελληνικής προεδρίας…
– Λίγη ώρα αργότερα παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωναν την συνάντηση….
– «Δεν έγιναν συναντήσεις στο Παρίσι για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους», είπε
– Κάποιοι συνδέουν τις επαφές Στουρνάρα σε τόσο υψηλό επίπεδο με τον επικείμενο ανασχηματισμό
– Δεν πρέπει να θεωρείται τόσο σίγουρη η αποχώρηση του υπουργού Οικονομικών από την κυβέρνηση

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ότι ο Γιάννης Στουρνάρας, συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη στο Παρίσι με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πωλ Τόμσεν, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών το διέψευσε…

Όπως είπε ο κ. Τζέρι Ράις, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας συναντήθηκε με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στο Παρίσι την Τρίτη 3 Ιουνίου, παρουσία του επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις επιβεβαίωσε την πληροφορία, επισημαίνοντας ότι «είναι σύνηθες» για την κα Λαγκάρντ να έχει συναντήσεις με αξιωματούχους χωρών.

Όσον αφορά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ανέφερε ότι θα γίνει στις επόμενες μέρες – «πολύ σύντομα», όπως είπε, για δε την αναβολή παρουσίασης της έκθεσης δήλωσε ότι «είναι κάτι που συνηθίζεται» και πρόκειται για «εσωτερικό διαδικαστικό ζήτημα».

Στην Αθήνα, ο Γιάννης Στουρνάρας όταν ρωτήθηκε για το πρόσφατο σύντομο ταξίδι του στο Παρίσι, ανέφερε ότι είχε συναντήσεις με τεχνοκράτες άλλων κρατών για θέματα της ελληνικής προεδρίας και διέψευσε ότι υπήρξαν συζητήσεις για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα από το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωναν την συνάντηση Στουρνάρα με Λαγκάρντ και Τόμσεν, λέγοντας ότι οι επαφές αυτές πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο των συναντήσεων τού κ. Στουρνάρα στο Παρίσι με τεχνοκράτες άλλων κρατών για θέματα Ecofin και εκκρεμοτήτων της ελληνικής προεδρίας.

Δεν ανησυχώ για την αναβολή δημοσιοποίησης της έκθεσης

«Τα περισσότερα προαπαιτούμενα μέτρα έχουν κλείσει. Εάν έχουν μείνει ένα ή δύο, αυτά θα ψηφιστούν στα θερινά τμήματα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ερωτηθείς για τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου μετά το κλείσιμο της Βουλής.
Ο κ. Στουρνάρας είπε, εξάλλου, ότι «η έκθεση του ΔΝΤ μπορεί να βγει ακόμη και τώρα (σ.σ. σχετικά με την αναβολή της δημοσιοποίησής της για την επόμενη εβδομάδα). Εμείς ως κυβέρνηση, δεν έχουμε πρόβλημα με την έκθεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΝΤ: Από βδομάδα η έκθεση για την Ελλάδα – Οικονομία

“Τρενάρει” το ΔΝΤ τις δόσεις προς την Ελλάδα – Ελλάδα

Τι απαντά ο Πολ Τόμσεν για εάν η Ελλάδα χρειάζεται νέο πρόγραμμα – Οικονομία

Χ.Θεοχάρης: «Η απόφαση είναι δική μου! Κανένας δεν έχει το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ»

Παραιτήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης – Επικαλείται προσωπικούς λόγους

Υπο παραίτηση ο Χάρης Θεοχάρης

“Ανασχηματίζουν” τον Χ. Θεοχάρη – Τον… παραιτούν από τη θέση πριν λήξει η θητεία του

Ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί οι εφαρμογή για τις συμπληρωματικές δηλώσεις!!!

Πως να συμπληρώσετε την φορολογική σας δήλωση – Οδηγίες από τον γ.γ. Δημοσίων Εσόδων

Απολυμένη καθαρίστρια αιφνιδίασε τον Χ. Θεοχάρη στη Λάρισα – ΒΙΝΤΕΟ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε