Τρίτη, 27 Αυγ.
29oC Αθήνα

Ο Ευ. Βενιζέλος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νέου Προέδρου της Αιγύπτου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρός της και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νέου Προέδρου της Αιγύπτου, Αμπντούλ Φατάχ αλ – Σίσι.

Ο κ. Βενιζέλος μετέφερε τα συγχαρητήρια και τις θερμές ευχές του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και της ελληνικής κυβέρνησης.

Ευχαρίστησε, επίσης, τον απερχόμενο μεταβατικό Πρόεδρο κ. Μανσούρ, για την στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ακόμη συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμύνης της Αιγύπτου.

Στο περιθώριο της τελετής και του επίσημου γεύματος, ο κ. Βενιζέλος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις με πολλούς από τους αρχηγούς κρατών και υπουργούς Εξωτερικών που μετείχαν, κυρίως από τον αφρικανικό και αραβικό κόσμο και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη.

Πολλοί από τους υπουργούς Εξωτερικών που βρέθηκαν σήμερα στο Κάιρο αναμένονται την Τρίτη στην Αθήνα για τη σύνοδο των ΥΠΕΞ Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αραβικού Συνδέσμου και έχουν προγραμματισμένες διμερείς συναντήσεις με τον κ. Βενιζέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Κάιρο ο Βενιζέλος

Αίγυπτος: Ο νέος πρόεδρος Σίσι καλεί το λαό να εργαστεί “για την κοινωνική δικαιοσύνη”

Αιφνιδιασμός με τον ανασχηματισμό – Ποιός παίρνει την “ηλεκτρική καρέκλα” του Στουρνάρα – Όλες οι εξελίξεις της τελευταίας στιγμής

Συνέλαβαν υποστηρικτές του πρώην προέδρου Μόρσι, δύο ημέρες πριν από την ορκωμοσία του Αλ Σίσι

Αίγυπτος: Παραιτείται από υπουργός Άμυνας ο αλ Σίσι

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε