Site icon NewsIT

Ο φόβος του φερετζέ της νέας κυβερνητικής απραξίας

28.09.2015 | 11:36
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εργο κύριε Τσίπρα. Εργο και επενδύσεις. Μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει η χώρα. Οι πρώτες δηλώσεις για την προσέλκυση επενδύσεων που έγιναν στις ΗΠΑ ήταν προς τη θετική κατεύθυνση και ιδιαίτερα η αναφορά στην έρευνα και την τεχνολογία.

Όμως, δεν είναι αρκετές. Δεν φέρνουν επενδύσεις και πολύ φοβάμαι πως όλη αυτή η συζήτηση για το χρέος μπορεί να αποτελέσει το άλλοθι της απραξίας, τουλάχιστον για ορισμένους υπουργούς που στο παρελθόν με αφορμή τη διαπραγμάτευση είχαν μηδενικό έργο (γιατί άραγε τώρα θα αλλάξουν;).Γι’ αυτό τώρα οι πολίτες είμαστε επιφυλακτικοί με τα πολλά και ωραία λόγια. Περιμένουμε έργα και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό για να πούμε πως το πρώτο δείγμα γραφής είναι θετικό.
Αλλά υπάρχει και μία άλλη διάσταση. Θα συμφωνήσουμε πως το χρέος είναι η μεγάλη θηλιά στο λαιμό της ελληνικής οικονομίας, της Ελλάδας, του κάθε Ελληνα και της κάθε Ελληνίδας και πως χωρίς την αντιμετώπισή του δεν υπάρχει ελπίδα.Όμως, το χρέος είναι πρόβλημα που θα το βρει μπροστά η χώρα μας μετά το 2022. Η ανάπτυξη, όμως, δεν μπορεί να περιμένει ως τότε.
Γι΄ αυτό λοιπόν κύριε πρωθυπουργέ εφόσον και εσείς επιθυμείτε γρήγορα επενδύσεις δεν έχετε παρά να κάνετε ευθύς αμέσως με την επιστροφή από το ταξίδι στις ΗΠΑ τρεις απλές κινήσεις:
-Να προωθήσετε ρύθμιση ώστε να δημιουργούνται επιχειρήσεις νέας τεχνολογίας με μία απλή δήλωση και οι ιδρυτές, εφόσον είναι νέοι, να απαλλάσσονται για δύο ή τρία χρόνια από τις ασφαλιστικές εισφορές.
-Να καταργήσετε τον πληθωρισμό υπογραφών για τις επενδύσεις και να θέσετε ένα ανώτατο μικρό χρονικό όριο για την τελική έγκριση, θεσπίζοντας παράλληλα την ευθύνη των υπαλλήλων στην περίπτωση που καθυστερήσουν με δική τους υπαιτιότητα.
-Να αλλάξετε το φορολογικό καθεστώς και να βρείτε νομικό τρόπο το νέο να παραμείνει σε ισχύ για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε οι επενδυτές να γνωρίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού.
Βεβαίως υπάρχουν τεράστια προβλήματα με τη διαφθορά, τη γραφειοκρατία, την απονομή της δικαιοσύνης που ¨ακουμπούν¨ στις επενδύσεις.Όμως, οι τρεις κινήσεις θα ήταν ένα πρώτο δείγμα γραφής ικανό να αλλάξει το κλίμα.
Ειδικά η πρώτη ρύθμιση δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από μία νομοθετική ρύθμιση λίγων λέξεων και η δεύτερη λίγη πολιτική βούληση να αλλάξετε το Δημόσιο.
Τα πολλά λόγια κύριε Τσίπρα είναι φτώχεια. Εχετε το μαχαίρι, έχετε και το πεπόνι. Είστε ο κυρίαρχος όχι μόνο της πολιτικής σκηνής, αλλά και του κόμματός σας πλέον. Επομένως έχετε την ισχύ να πραγματοποιήσετε όσα δηλώσατε. Αρκεί να το θέλετε. Το θέλετε ή μήπως το χρέος θα αποτελέσει το νέο φερετζέ της κυβερνητικής απραξίας;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version