Πολιτική

Ο Φρέντι Μπελέρης πρότεινε τον Φειδία Παναγιώτου για αντιπρόεδρο Επιτροπής και η Ελίζα Βόζεμπεργκ τον «άδειασε»

Αντιδράσεις από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του Φρέντι Μπελέρη - «Δεν εντάσσεται στην πολιτική γραμμή της ευρωομάδας της ΝΔ»

«Αναταραχές» στην ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ο Φρέντι Μπελέρης αποφάσισε να τραβήξει την δική του γραμμή και να ψηφίσει από μόνος του τον Φειδία Παναγιώτου για τη θέση του αντιπροέδρου στην Ειδική Επιτροπή «Ασπίδα για την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Φρέντι Μπελέρης έριξε την ψήφο του στον Φειδία Παναγιώτου, αλλά όπως φάνηκε αυτή η κίνηση δεν ήταν αποδεκτή από τη Νέα Δημοκρατία.

Αν και ο Κύπριος ευρωβουλευτής έχασε την θέση από έναν υποψήφιο των Σοσιαλιστών, γρήγορα ξεκίνησαν αντιδράσεις τόσο μέσα από το κόμμα του όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Στη σημερινή συνεδρίαση της νεοσύστατης Ειδικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου “Ασπίδα για την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία”, ετέθη θέμα πληρώσεως της θέσεως του Aντιπροέδρου. Δεν υπήρχε υποψήφιος από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Επέλεξα να υποστηρίξω τον ανεξάρτητο Κύπριο Ευρωβουλευτή, Φειδία Παναγιώτου, με κριτήριο αποκλειστικά την ελληνική καταγωγή του και τίποτα παραπάνω. Τα συμπλέγματα του κ. Αρβανίτη ούτε με αγγίζουν ούτε με αφορούν», έγραψε σε tweet ο Φρέντι Μπελέρης δικαιολογώντας την επιλογή του.

Η αναφορά για τον Κώστα Αρβανίτη, έγινε καθώς ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως ο Φρέντι Μπελέρης στηρίζει τον εκλεκτό του Έλον Μασκ, Φειδία Παναγιώτου και συνεπώς την ακροδεξία.

«Σύμπραξη Νέας Δημοκρατίας με Ακροδεξιά υπέρ του Έλον Μασκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», ανέφερε συγκεκριμένα ο Κώστας Αρβανίτης.

Μετά από την ψηφοφορία, ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται «σύννεφα» πάνω από το κόμμα, με την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, να τον «αδειάζει» δημόσια στο Χ.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, Ελίζα Βόζεμπεργκ, έγραψε σε tweet της πως η πρόταση του Φρέντη Μπελέρη για τον Φειδία Παναγιώτου δεν συμπίπτει με την πολιτική γραμμή του κόμματος.

«Η πρόταση του Φρέντι Μπελέρη για τον Κύπριο Φειδία Παναγιώτου, είναι προσωπική του επιλογή κ δεν εντάσσεται στην πολιτική γραμμή της ευρωομάδας της», έγραψε συγκεκριμένα.

«Θέλω να επιβεβαιώσω τα όσα λέει η επικεφαλής της Ευρωομάδας μας. Ήταν μια προσωπική επιλογή», έγραψε στο repost του tweet της, ο Φρέντι Μπελέρης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο ανομίας ούτε δυστοπία βίας» απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα «πυρά» της αντιπολίτευσης
«Διαλύσαμε πιάτσες εμπορίας ναρκωτικών, εξαρθρώσαμε σπείρες και τελικά παραδώσαμε τα Εξάρχεια στους κατοίκους, στους επαγγελματίες και στους επισκέπτες τους»
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΑΣΟΚ σε Χρυσοχοΐδη για απαγόρευση συναυλιών στα Εξάρχεια: «Ξεκάθαρη ομολογία αδυναμίας να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους»
«Αποδοχή αποτυχίας που δεν μπορεί να κρυφτεί από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», χαρακτήρισε η Χαριλάου Τρικούπη τις αναφορές Χρυσοχοΐδη
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ