Πολιτική

Ο Γερουλάνος αμφισβητεί ευθέως τη Γεννηματά: Με ενδιαφέρει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Ο Παύλος Γερουλάνος είναι ο πρώτος που αμφισβητεί ανοιχτά και… επίσημα τη Φώφη Γεννηματά. Δυο μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές και ενώ το ΚΙΝΑΛ στροβιλίζεται στην εσωκομματική δίνη, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θέτει ευθέως θέμα ηγεσίας.

Ο κ. Γερουλάνος επιτέθηκε στη Φώφη Γεννηματά, λέγοντας, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1, πως το ΚΙΝΑΛ δεν έχει καταφέρει αυτό που ξεκίνησε και δεν έκρυψε ότι τον ενδιαφέρει η ηγεσία του κόμματος. Χαρακτήρισε δε επιτακτική την επιστροφή στις αξίες του ΠΑΣΟΚ.

[read4more]

Η Φώφη Γεννηματά, τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος, εφάρμοσε μία στρατηγική που απέτυχε. «Πίστευε ότι φέρνοντας όλες τις προσωπικότητες του χώρου μαζί, ο χώρος θα μαζέψει και τον κόσμο. Οι προσωπικότητες ήρθαν μαζί, ο κόσμος όμως δεν ήρθε», ανέφερε. Επανέλαβε ότι η ομιλία της Φώφης Γεννηματά στις 3 Σεπτέμβρη «ήταν απογοητευτική διότι είχε μια πραγματική ευκαιρία να δώσει ένα όραμα. Δεν έγινε αυτό».

Ο κ. Γερουλάνος εξέφρασε την αισιοδοξία του το κόμμα να προχωρήσει σε μια ουσιαστική αλλαγή στρατηγικής «στην οποία το ΚΙΝΑΛ θα επιστρέψει στις ρίζες του βγάζοντας την παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ μπροστά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Παύλος Γερουλάνος δεν έκρυψε ότι τον ενδιαφέρει να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, προσθέτοντας ότι «αν κάποια πράγματα δεν γίνουν σωστά στον χώρο, μια αλλαγή ηγεσίας μπορεί να τα λύσει». Συμπλήρωσε επίσης ότι «η ουσία δεν πρέπει να είναι ένα αιματοκύλισμα προσωπικό. Πρέπει να είναι μια πολιτική διαδικασία την οποία αν την κάνει καλά η ηγεσία του χώρου δεν χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας». Σημείωσε ότι ο ίδιος έχει καταθέσει πρόταση για το μέλλον του χώρου που -όπως είπε- είναι ώριμη να συζητηθεί σε βάθος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1