Site icon NewsIT

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην… τσιμπίδα της εφορίας – Τι απαντά

17.11.2013 | 18:29
Ο Γιώργος Παπανδρέου στην… τσιμπίδα της εφορίας – Τι απαντά

Μην πάρει ο νους σας στη φοροδιαφυγή. Δε βρέθηκε γι’ αυτό ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στο στόχαστρο της εφορίας. Απλώς, θα κληθεί να πληρώσει κάτι παραπάνω εξαιτίας των τεκμηρίων διαβίωσης που ψήφισε η κυβέρνησή του!

Όπως προκύπτει από τη φορολογική δήλωση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το 2012, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα της Κυριακής, ο Γιώργος Παπανδρέου θα πληρώσει φέτος μεγαλύτερο φόρο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, καθώς ενώ δηλώνει συνολικά 111.955,20 ευρώ, με τα τεκμήρια με τα οποία βαρύνεται από τα ακίνητα, την πισίνα, τα αυτοκίνητα κ.λπ. φτάνει στις 132.683,20 ευρώ, με αποτέλεσμα να του καταλογιστεί πρόσθετος φόρος επί της διαφοράς.

Τον Οκτώβριο του 2012 ο Γιώργος Παπανδρέου έβγαλε… μπλοκάκι! Έκανε έναρξη επαγγέλματος στη ΔΟΥ όπου ανήκει. Επάγγελμα; Υπηρεσίες Διδασκαλίας και Υπηρεσίες Έρευνας και Κοινωνιολογίας

Ο κ. Παπανδρέου με τη σύζυγό του εμφανίζονται ως συνιδιοκτήτες με ποσοστό 50% μιας μονοκατοικίας στη Νέα Ερυθραία (Καστρί), επιφάνειας 365 τ.μ., η οποία περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους 151 τ.μ. και εξωτερική πισίνα 29 τ.μ.

Ακόμα, δηλώνουν δύο αυτοκίνητα, ένα των 2.000 κυβικών και ένα άλλο των 1.200 κυβικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη φορολογική του δήλωση, ο κ. Παπανδρέου δεν διευκρινίζει ποια από τα χρηματικά ποσά από αυτά που δηλώνει αφορούν τη βουλευτική του αποζημίωση και ποια τις διαλέξεις στο εξωτερικό αλλά και τα μαθήματα που παρέδιδε ως επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι ομιλίες του πρώην πρωθυπουργού κοστολογούνταν σε 46.000 δολάρια αν επρόκειτο να μιλήσει σε δημόσιο πανεπιστήμιο και 56.000 δολάρια αν ο ενδιαφερόμενος ήταν ιδιωτικός φορέας.

«Απάντηση» στο δημοσίευμα της εφημερίδας δόθηκε με ανακοίνωση από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου

Αναφέρει η ανακοίνωση:
Η πολιτική διαδρομή, οι απόψεις, οι θέσεις και οι επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου, είναι γνωστές και σαφείς. Ο καθένας μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί με αυτές, να τις σχολιάζει ή να τις κρίνει.

Άλλο τόσο γνωστή και διάφανη, είναι και η προσωπική του πορεία. Καλό θα ήταν, επομένως, όταν κάποιος αναφέρεται στον Γιώργο Παπανδρέου, να μην κοιτάζει το πρόσωπό του στον θολωμένο του καθρέφτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος: Εμπειριών συλλέκτης είμαι…

Το ΠΑΣΟΚ περνά στην ιστορία… – Το κεντροαριστερό σχήμα που ετοιμάζεται για πρεμιέρα στις ευρωεκλογές

Επιστρέφει ο Γιώργος Παπανδρέου;

Τζάκρη: Το Μάιο, ο Σαμαράς θα παραδώσει σε αριστερή κυβέρνηση!

Σηφουνάκης: Δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ

Αποκαλυπτικός ο Π. Τατσόπουλος στο ΣΚΑΪ: Δεν λέω όχι σε μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Έκοψαν τα τηλέφωνα στο ΠΑΣΟΚ

Μ. Κασσής βουλευτής ΠΑΣΟΚ: Δεν ψηφίζω τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Αίτημα προστασίας του …δέντρου που φύτεψε ο Παπανδρέου!

Τούρκος διανοούμενος “κράζει” τον Γ. Παπανδρέου για το φύτεμα

Η πρόταση μομφής και το… ταγιέρ της Θ. Τζάκρη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version