Πολιτική

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ψάχνει «καμουφλάζ» να κατέβει στις εκλογές – Πώς αντιδρούν οι δικαστικοί

Ο Ηλίας Κασιδιάρης προσπαθεί να εκπροσωπηθεί στη Βουλή μετά τις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μαΐου δια της πλαγίας οδού, με ένα κόλπο που βγαίνει στη δημοσιότητα ανήμερα κιόλας της 21ης Απριλίου, επειδή το κόμμα-μόρφωμα «Έλληνες» που έχει ιδρύσει ο ίδιος μπορεί να αποκλειστεί από τον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, ο Ηλίας Κασιδιάρης σκέφτεται να μην κατέβει στις εκλογές της 21ης Μαΐου αλλά να μην κατέλθει ούτε και το κόμμα-μόρφωμα που έχει ιδρύσει ο ίδιος ώστε να καταφέρει να πετύχει το «καμουφλάζ» που θέλει, για να εκπροσωπηθεί στη Βουλή.

Την ίδια ώρα, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος πιθανότατα θα συμμετάσχει στις εκλογές με το κόμμα Ε.Α.Ν. και να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη. Ωστόσο, το Ε.Α.Ν. αναμένεται να απορροφήσει μέλη του ακροδεξιού μορφώματος.

«Εμείς κατεβαίνουμε στις εθνικές εκλογές ως Ε.Α.Ν.. Ήδη στις τάξεις του Ε.Α.Ν. ενσωματώθηκαν κάποιοι κομματικοί σχηματισμοί, όπως η Ελεύθερη Πατρίδα και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα. Αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις από τον ίδιο τον Ηλία Κασιδιάρη και θα τοποθετηθούμε. Όσον αφορά αν θα κατέβουν μαζί μας οι “Έλληνες”, κανένας δεν αποκλείεται, όλοι κάνουν αίτηση και κρίνονται», δήλωσε ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, σύμφωνα με τον ALPHA.

Αντιδράσεις δικαστών για το «καμουφλάζ» Κασιδιάρη

Ιδιαίτερα αιχμηρό και ξεκάθαρο το πρώτο σχόλιο ανώτατων δικαστικών πηγών για τις πληροφορίες που θέλουν τον Ηλία Κασιδιάρη να εκπροσωπείται με «καμουφλάζ» στη Βουλή, αφού δηλώνουν ότι ο νέος νόμος δίνει ένα πλούσιο οπλοστάσιο στον Άρειο Πάγο να ξεσκεπάσει τον μανδύα οποιουδήποτε θέλει να ξεγελάσει τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, οι δικαστές μπορούν να ψάξουν στοιχεία ακόμα και στο ίντερνετ για να διαπιστώσουν αν ένα μη νόμιμο κόμμα μπορεί να μεταμφιεστεί σε κόμμα νομιμοφανές. Μάλιστα, αναμένεται να «χτενίσουν» τα πάντα, αναρτήσεις, φωτογραφίες και κινήσεις στα social media, που μπορεί να έχουν γίνει ακόμα και σε ανύποπτο χρόνο.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος: 6 πολιτικές + 4 προτεραιότητες για τα άτομα με αυτισμό
«Εργαζόμαστε για να φτάσουμε σε εκείνη τη μέρα που κάθε άνθρωπος με αναπηρία θα είναι ορατός, θα μπορεί να βρίσκεται στο σχολείο, στην κοινότητα, στην κοινωνία, χωρίς να χρειάζεται να απολογείται για το ποιος είναι» λέει ο υπουργός Επικρατείας
Ο Άκης Σκέρτσος
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Σταδιακά, ο μόνος αριθμός που θα πρέπει να γνωρίζουμε θα είναι ο προσωπικός αριθμός»
«Όσοι έχουν βγάλει νέες ταυτότητες, δεν θα χρειαστεί να ξαναβγάλουν, είτε έχουν είτε δεν έχουν προσωπικό αριθμό. Στην αρχή θα αναγράφεται στην ταυτότητα για να τον θυμόμαστε», εξήγησε ο υπουργός Διακυβέρνησης
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή