Πολιτική

Ο Κ. Μητσοτάκης ζητά εκλογές μέσω της Washington Post – “Είναι απίστευτα ανίκανοι”

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζει ανίκανη, και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές. Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Washington Post ο πρόεδρος της ΝΔ ζητά εκλογές, καθώς πιστεύει, όπως λέει, πως η ΝΔ θα είναι μια πολύ καλύτερη κυβέρνηση από τη σημερινή.

«Ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε ποτέ να υιοθετήσει μεταρρυθμίσεις. Η κυβέρνηση έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Πρώτα απ’ όλα έχουμε την οικονομία σε ύφεση. Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει επιβάλλει capital control», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, ενώ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως έχει την ευθύνη για το γεγονός ότι η οικονομία προσπαθεί ακόμα να επανακάμψει.

«Η εικόνα ανικανότητας της κυβέρνησης είναι απίστευτη σε όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένου και του προσφυγικού», δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν κατάφερε να χτίσει χώρους σε όλη την Ελλάδα για τους 50.000 πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.

Κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση για μηδενική εμπειρία, λέγοντας πως τα στελέχη της δεν έχουν ουσιαστικά εργαστεί ποτέ.

«Υπάρχουν όλων των ειδών οι αριστεροί που αισθάνονται πολύ άνετα πίνοντας τον καφέ τους και ονειρευόμενοι την επανάσταση. Ο Τσίπρας κορόιδεψε τον ελληνικό λαό. Είπε ψέματα παντού για να κερδίσει την εξουσία. Υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες. Και δυστυχώς οι Έλληνες τον εμπιστεύθηκαν», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως στην Ελλάδα αξίζει μια σοβαρή και ικανή κυβέρνηση με καλούς ανθρώπους στις ανώτερες θέσεις.

«Πιστεύω πως αν προχωρήσουμε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις η οικονομία θα αναπτυχθεί ξανά, θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και θα σταματήσουμε τους νέους ανθρώπους που φεύγουν από την Ελλάδα και ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό», αναφέρει, επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως προσπαθεί να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ και επισημαίνει πως ένας από τους λόγους που ο ίδιος ζητά εκλογές είναι το γεγονός ότι υπάρχει διάβρωση στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο Πολάκης θεσμικά αιτήθηκε την πληρωμή σε αγρότες και κτηνοτρόφους» – «Βιαστικοί ή συνυπεύθυνοι;»
Δημοσιεύματα και διαρροές με ονόματα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το σημερινό για τον Παύλο Πολάκη έχουν στόχο να κρύψουν την ευθύνη του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του»
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή 2
Άδωνις Γεωργιάδης: «Προσφεύγω άμεσα στην δικαιοσύνη» – Διάψευση για εμπλοκή του σε υπόθεση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης
«Δεν θα επιτρέψω κανένας να παίξει ξανά με την Τιμή και την Υπόληψή μου. Αρκετά υπέφερα από την λάσπη και τις συκοφαντίες στο παρελθόν. Ως εδώ!»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
«Μου έβαλε το "μαχαίρι στο λαιμό" για τα χρήματα που έπρεπε να δώσω», λέει η Ζέττα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε
«Πάλεψα με τη συνείδησή μου όχι για το αν θα πληρώσω, αλλά για το αν πρέπει να τον καταγγείλω αμέσως ή να του δώσω ένα περιθώριο ενδεχομένως να διορθώσει»
Η Ζέττα Μακρή
ΠΑΣΟΚ σε Τσίπρα: Έπαιξες την χώρα στα ζάρια – Η ιστορία δεν γράφεται με όρους μάρκετινγκ, αλλά από το βίωμα του ελληνικού λαού
Αντί για κατάργηση των μνημονίων, έφερε το τρίτο, αχρείαστο και επαχθέστερο μνημόνιο, το υπερταμείο και την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 έτη
Αλέξης Τσίπρας 4