Τρίτη, 2 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ο Κασσελάκης άρχισε το «μασάζ» στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν πείθει – Φοβούνται ότι μπορεί να πάει σε εκλογές

Ο Κασσελάκης άρχισε το «μασάζ» στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν πείθει – Φοβούνται ότι μπορεί να πάει σε εκλογές
Φωτογραφία: Eurokinissi

Η εκτόνωση της έντασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ απασχολεί τα περισσότερα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ ο χρόνος για τις κρίσιμες συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετράει αντίστροφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε τα τηλεφωνήματα από την Αμερική προκειμένου να πείσει τους σύντροφους του , ότι είναι ανάγκη να υπάρξει ηρεμία.

Από τους πρώτους που δέχθηκε τηλεφώνημα είναι ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος στηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ παρά την κριτική που του έκανε. Ο τελευταίος σε συνέντευξη του ανέφερε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης διαχειρίστηκε λάθος επικοινωνιακά την οικονομική του κατάσταση και την προσωπική του ζωή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτές τις κινήσεις καθώς ακόμα και στελέχη που τον έχουν στηρίξει στο πρόσφατο παρελθόν διαφωνούν με τις πρόσφατες αναρτήσεις του.

Ωστόσο πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται επιφυλακτικά στις κινήσεις αυτές καθώς όπως λένε στην πραγματικότητα “το μαχαίρι και το πεπόνι” το έχει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιφυλακτικότητα τους έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλοι φοβούνται τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του Στέφανου Κασσελάκη. Θεωρούν δηλαδή ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να συμφωνήσει σε ένα μορατόριουμ το οποίο ωστόσο θα το σπάσει ο ίδιος εάν θεωρήσει ότι στην ΚΕ τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά όσο θα ήθελε. Δηλαδή δεν αποκλείουν ακόμα και νέα προσφυγή στις κάλπες εάν πιστεύει ότι αυτή θα τον ευνοήσει.

«Μπορεί οι συνεργάτες του να συμφωνήσουν ότι καλό θα είναι να πέσουν οι τόνοι απαλές τις πλευρές και ο ίδιος να έρθει στην ΚΕ και να ζητήσει νέες εκλογές» λένε χαρακτηριστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται πάντως να ανοίξει τα χαρτιά του στην σημερινή (02.07.2024) συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA όπου εκεί θα φανεί και το εάν επιθυμεί να φτάσει μέχρι τέλους την σύγκρουση με όσους διαφωνούν μαζί του ή εάν θέλει να την αναβάλει για το συνέδριο.

Ο Στέαφναος Κασσελάκης ο οποίος επέστρεψε χθες από την Αμερική θα συναντηθεί και ίδιαν με όλους τους βουλευτές του κόμματος του. Οι συναντήσεις αυτές θα ξεκινήσουν από τις επόμενες ημέρες και θα ολοκληρωθούν μετά την ΚΕ.

Με την κίνηση αυτή θέλει να κατευνάσει την ένταση που υπάρχει στην ΚΟ εξ αιτίας του γεγονότος ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση οι βουλευτές δεν μίλησαν καθώς ο πρόεδρος είχε κανονίσει να δώσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Εν τω μεταξύ με αφορμή τις Γαλλικές εκλογές, το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο και τα Τέμπη ο Στέφανος Κασσελάκης έχει επαναφέρει το αφήγημα της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων. «Χρέος των προοδευτικών δυνάμεων είναι το ανάχωμα στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε :Καλώ τα προοδευτικά κόμματα σε μέτωπο κατα της συγκάλυψης».

Την ίδια στιγμή η αντιπρόεδρος της Βουλής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, η οποία στο παρελθόν είχε βρεθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη της εάν υπάρχει σύγκρουση κορυφής Κασσελάκη-Τσίπρα τόνισε ότι «προφανώς και δεν υπάρχει σύγκρουση στην κορυφή. Για να υπάρχουν συγκρούσεις πρέπει να είναι παραπάνω από ένας. Επομένως, εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο πρόεδρος, ο Στέφανος Κασσελάκης άνοιξε ένα ζήτημα μόνος του με ένα τεχνητό δίλημμα. Δεν έβαλε κανείς θέμα ηγεσίας.

Ο ίδιος, όμως, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, είπε ότι αν ανοίξουν κάλπες στην Κεντροαριστερά θα είναι υποψήφιος. Την επόμενη μέρα είπε ότι αν είναι αντίπαλός μας ο κ. Τσίπρας πάλι θα είμαι υποψήφιος και στη συνεχεια είπε και ένα “Αλέξη πάμε;”. Πού ακριβώς να πάμε;».

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «με την μακροσκελή του ανάρτηση την προηγούμενη εβδομάδα στην οποία παρουσίασε όλη την πλατφόρμα που σχεδιάζει επίσης έθεσε ένα δίλημμα τεχνητό αλλά και με επικίνδυνες προεκτάσεις, το οποίο έλεγε περίπου ότι ή δεν θα μιλάτε ή είστε υπονομευτές. Ξέρουμε όλοι ότι τα κόμματα είναι συγκροτημένες δομές, με διαδικασίες διαλόγου και γι’ αυτό και προκαλέσαμε τη σύγκληση των οργάνων».

Ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, Γιάννης Μπουρνούς εμφανίστηκε πιο ψύχραιμος και πιο ρεαλιστής: «Να στηριχθεί ο πρόεδρος του κόμματος, να συζητήσουμε για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η δομή και η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ και να πάμε όλοι μαζί», είπε.

Σημείωσε ακόμα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν έχει μάθει στη σιγή νεκροταφείου, από την άλλη είναι και ένα κόμμα που έχει παράξει πολύ εσωκομματική φασαρία, πολύ περισσότερη απ’ όση θα έπρεπε σε πάρα πολλές περιπτώσεις, κι αυτό του έχει στοιχίσει διαχρονικά», σημείωσε.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης από την πλευρά του ανέφερε ότι «όποιος δεν σέβεται το παρελθόν, δεν μπορεί να προχωρήσει στο μέλλον» και συμπλήρωσε: «το ερώτημα είναι πού πάμε. Τώρα, το κόμμα μας είναι εκτός στόχου με βάση τις προσδοκίες που θέσαμε».

Η βουλευτής της Α Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφερόμενη στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα ανέφερε ότι «δυστυχώς σήμερα η κατάσταση μοιάζει να είναι αρκετά δύσκολη και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ, και επεσήμανε ότι παρατηρείται μια ανακολουθία μέσα από τις αναρτήσεις του προέδρου»

Ο Πέτρος Παππάς αναφερόμενος στην ανάρτηση Κασσελάκη με στόχο τον Αλέξη Τσίπρα, είπε πως «πρέπει να σταματήσουν τα παιχνίδια από όλους», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θέτει τον τέως πρόεδρο προ των ευθυνών του», καλώντας να «τελειώνει η ιστορία με τις φράξιες, με αυτή τη νόσο της διχόνοιας που πλήττει τον ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις