Site icon NewsIT

Ο Κασσελάκης έβαλε πάλι «μπουρλότο» στο ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος χωρίς να το πει

03.10.2024 | 20:02
Ο Κασσελάκης έβαλε πάλι «μπουρλότο» στο ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος χωρίς να το πει

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε… χωρίς να το ανακοινώσει ότι θα είναι ξανά υποψήφιος, δημιουργώντας ξανά μεγάλες εντάσεις στο ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη (3/10/24), ημέρα συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, στις 17.30 έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο για την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, γράφοντας στην ανάρτηση που το συνοδεύει «συγγνώμη». «Είμαι ο Στέφανος. Σκέτο. Και ζητώ συγγνώμη»…

Στο ίδιο βίντεο ο υποψήφιος για δεύτερη φορά πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να περπατά στους δρόμους της Αθήνας, να μπαίνει στο Μετρό, να συναντά και να συνομιλεί με πολίτες, χαμογελώντας.

«Πάμε να φτιάξουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα μας διώχνει αλλά θα μας χωρά όλους», ακούγεται να λέει.

Από τη Σαλαμίνα, με φόντο τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα, ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε σαφείς αιχμές για την πορεία του κόμματος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ή ξαναγεννιέται ή θα περάσει στην ιστορία ως ανάμνηση».

 

Ζαχαριάδης: Δεν λέει πουθενά «θα είμαι υποψήφιος» – Είσαι εδώ και κρύβεσαι;

Άμεση ήταν η αντίδραση του Κώστα Ζαχαριάδη, που με ανάρτησή του, σχολίασε το 4λεπτο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη, επισημαίνοντας ότι πουθενά δεν αναφέρεται ξεκάθαρα η φράση ότι θα είναι υποψήφιος για τη θέση. «Σε ένα video 232 δευτερολέπτων δεν χώρεσε η φράση «θα είμαι υποψήφιος για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία». Πως γίνεται να «είσαι εδώ» και να κρύβεσαι;».

Λίγο αργότερα, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε: «Αν ο Κασσελάκης εννοεί στο βίντεο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μέρος των σχεδίων της διαπλοκής, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Επίσης, τι είναι ο Κασσελακης από σήμερα με βάση αυτό το βίντεο; Υποψήφιος πρόεδρος; Μέλος του κόμματος; Πρώην πρόεδρος; Ως τι μιλάει;» ανέφερε ο κύριος Ζαχαριάδης.

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Αυτό είναι προσβολή

«Δεν άκουσα ανακοίνωση υποψηφιότητας από τον Κασσελάκη. Άκουσα κάλεσμα για το Συνέδριο. Οφείλει ο Κασσελάκης να το ξεκαθαρίσει. Για να ξέρουμε αν εκλαμβάνεται ή όχι από το κόμμα ως υποψήφιος» είπε στην Πολιτική Γραμματεία ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Στο βίντεο που έκανε ο Κασσελάκης, μιλάει πάλι για ΣΥΡΙΖΑ και διαπλοκή. Το ίδιο είχε κάνει τον Αύγουστο και σε ένα βίντεο εναντίον δεκάδων στελεχών του κόμματος. Αυτό είναι προσβολή της προσωπικότητας των στελεχών, των μελών, και του ίδιου του κόμματος».

Αντώναρος σε Κασσελάκη: Είναι ανώφελο να ασχολείσαι με το τίποτε

Το όλο κλίμα δυναμιτίζει και ο Ευάγγελος Αντώναρος με ανάρτησή του, στην οποία γράφει απευθυνόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη:

«Ειναι ανώφελο να ασχολείσαι με το τίποτε. Την αυτοκαταστροφή την έχουν στο αίμα τους. Κάνουν τη δουλειά μόνοι τους».

Συνέχεια στην ανάρτηση Αντώναρου έδωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος είπε στην Πολιτική Γραμματεία: Ή ανακαλείς ή παραπέμπεσαι στην Επιτροπή Δεοντολογίας!

Η Πολιτική Γραμματεία τελικά δεν αποφάσισε για την παραπομπή του κ. Αντώναρου, ωστόσο έδωσε σαν κατεύθυνση ότι παρόμοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές, δίχως όμως αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα. Θεωρείται βέβαιο ότι το ζήτημα θα τεθεί και στην Κεντρική Επιτροπή.

Σύμφωνα με μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, εφόσον αυτή η «σύσταση» ψηφιστεί στην Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο, ως επόμενο βήμα συμφωνήθηκε, με βάση την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, την Δευτέρα ο Ευάγγελος Αντώναρος θα κληθεί να ανακαλέσει διαφορετικά θα του διαμηνυθεί πως θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Αποχώρησε από την Πολιτική Γραμματεία η Θεοδώρα Τζάκρη

Από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποχώρησε επεισοδιακά η Θεοδώρα Τζάκρη η οποία ως γνωστόν στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Θεοδώρα Τζάκρη, αποχώρησε μετά από διαφωνία που είχε με την Γιώτα Μπελώνη -που είναι μέλος της τριμελούς οργανωτικής Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ- καθώς εκείνη είπε στην Θ. Τζάκρη ότι ψεύδεται σε όσα είπε σήμερα…

«Μέχρι τις 24 Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες για την ηγεσία»

Κατά τα άλλα, οργανωτικά ζητήματα στον δρόμο προς το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 1-3 Νοεμβρίου συζητήθηκαν στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου.

Αποφασίστηκε ότι μέχρι 24 Οκτωβρίου όποια υποψηφιότητα για την ηγεσία έχει κατατεθεί θα προωθηθεί προς επικύρωση στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η αναφορά αυτή αφορά και τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος στο βίντεο που ανάρτησε δεν δηλώνει ρητώς ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία.

Ο προσυνεδριακό διάλογος επισήμως αρχίζει την Δευτέρα και το πολιτικό πλαίσιο θα προκύψει από τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής που θα είναι και η επίσημη εισήγηση προς το Συνέδριο.

Στην συνεδρίαση συζητηθήκαν και οργανωτικά θέματα όπως της εγκυκλίου που εστάλει στις Οργανώσεις Μελών και συνιστούσε να περιορίζονται στην αναπαραγωγή των επισήμων ανακοινώσεων του κόμματος.

Εκφράζοντας την διαμαρτυρία της το μέλος της τριμελούς επιτροπής της ΚΟΕΣ Ολυμπία Τελιγιορίδου, υπέβαλε την παραίτησή της. Ωστόσο, υπήρξε συζήτηση για να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις και να αποφευχθεί.

Η ανάρτηση Πολάκη και η… προειδοποίηση του Γιώργου Τσίπρα

Πάντως, μετά το τέλος της Πολιτικής Γραμματείας, ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του φρόντισε να ενημερώσει ότι τον λένε «Παύλο και τα κατέθεσα όλα, υπόγραφες και πόθεν έσχες», τονίζοντας με νόημα: «Άντε να μετρηθούμε σε θέσεις και πρόγραμμα, όχι σε βιντεάκια»!

Την ίδια ώρα ο Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στο Action24 τόνιζε ότι «αν κερδίσει ο Κασσελάκης θα αποχωρήσω, είναι θέμα αξιοπρέπειας».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version