Τρίτη, 1 Οκτ.
20oC Αθήνα

Ο Κασσελάκης βάζει το κοστούμι του πολιτικού και ανακοινώνει υποψηφιότητα

Ο Κασσελάκης βάζει το κοστούμι του πολιτικού και ανακοινώνει υποψηφιότητα

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να ανακοινώσει – εκτός απροόπτου – την υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αύριο Τετάρτη (2.10.2024) με ένα βίντεο στο οποίο θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να διεκδικήσει και πάλι την ψήφο των πολιτών παρά την αποπομπή του από το κόμμα.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται ακόμα να δώσει και την πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η προσπάθεια των στελεχών που βρίσκονται δίπλα του αλλά και των επικοινωνιολόγων του είναι ο Στέφανος Κασσελάκης να παρουσιάσει ένα άλλο πρόσωπο, πολύ πιο σοβαρό και θεσμικό απ’ αυτό που είχε όλο τον προηγούμενο χρόνο.

Η υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής, αλλά και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε εναντίον των συντρόφων του – και του Αλέξη Τσίπρα – έχουν ανοίξει ένα μεγάλο ρήγμα στις σχέσεις του έκπτωτου προέδρου με το κόμμα του.

Εν τω μεταξύ, ο Σωκράτης Φάμελλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρη Βερβεσό όπου συζήτησαν τα θέματα της Δικαιοσύνης.

Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι: «Πίσω από μία επικοινωνιακή διαχείριση, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Φλωρίδης δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στην απονομή Δικαιοσύνης, σε μια χώρα που ήδη το Κράτος Δικαίου δέχεται ισχυρές κριτικές και από την Ευρώπη».

«Η προχειρότητα της κυβέρνησης στον νέο δικαστικό χάρτη δημιουργεί αδιέξοδο στα δικαστήρια, ταλαιπωρία για όλους και κόστος για τους πολίτες. Και όλα αυτά γιατί στόχος της δεν είναι η ενίσχυση της Δικαιοσύνης αλλά η δημιουργία εντυπώσεων» σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα από την εφαρμογή του δικαστικού χάρτη, εξαιτίας της κυβέρνησης. Για έναν νόμο, ο οποίος ψηφίστηκε τον Απρίλιο, δεν έχουν προχωρήσει βασικά βήματα, με πρώτη επίπτωση να δημιουργείται μεγάλη ταλαιπωρία στους πολίτες, στις επιχειρήσεις, στους δικαστές και στους δικηγόρους.

Ο Παύλος Πολάκης από την πλευρά του κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να πάνε «μαζικά» να ψηφίσουν, βάζοντας δίπλα στην «πρωτιά» και αυτό το στοιχείο της μαζικότητας. «Δεν έχει σημασία μόνο ποιος θα βγει πρόεδρος αλλά και ο αριθμός ψηφοφόρων που θα τον ψηφίσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έθεσε ένα πρόγραμμα έξι πυλώνων με προτάσεις που, όπως είπε, είναι εφικτό να υλοποιηθούν αν υπάρχει πολιτική βούληση, αρχής γενομένης από την κατάργηση μνημονιακών νόμων και νόμων του Μητσοτάκη, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «τα μνημόνια δεν είναι γραμμένα στις πλάκες του Μωυσή», ειδικά «σε μια Ευρώπη που αλλάζει». Οι άλλοι 5 πυλώνες είναι η Δικαιοσύνη, οι Αλλαγές στη λειτουργία του Κράτους, το Κοινωνικό Κράτος, το νέο παραγωγικό μοντέλο και η εξωτερική πολιτική.

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του και ο Νικόλας Φαραντούρης.

Σήμερα το απόγευμα πάντως συνεδριάζει η ΚΟ προκειμένου να εξετάσει τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί το επόμενο διάστημα.

Εν τω μεταξύ αίσθηση δημιούργησε η τοποθέτηση του Κώστα Ζαχαριάδη για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. «Δεν πρέπει οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, είμαι αντίθετος, ούτε πρέπει οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ να έρθουν στις δικές μας». «Το τι θα κάνουν τα κόμματα μετά και πώς θα συνεργαστούν είναι άλλο θέμα, όμως οι ψηφοφόροι των κομμάτων δεν πρέπει να μπλέκονται στις εσωκομματικές εκλογές», σημείωσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις