Παρασκευή, 26 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ο Κορωνάκης πήρε το όπλο του και όποιον πάρει ο χάρος!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τον ξέρετε τον Κορωνάκη. Όχι; Τι δεν τον γνωρίζετε; Ντροπή σας. Ο Κάλχας αναρωτιέται αν θα πρέπει να του θυμίσει ή να του πει ολόκληρη τη ρήση για τη γυναίκα του Καίσαρα, καθότι αιώνιος φοιτητής και όπως νάναι φαίνεται πως η επιστήμη δεν ήταν το πιο δυνατό του.

Αντίθετα ο πολιτικός ακτιβισμός είναι το φόρτε του. Οπότε είναι πιο φρόνιμο να πούμε στον κύριο Κορωνάκη ολόκληρη τη ρήση, ότι δηλαδή «η γυναίκα του Καίσαρα όχι μόνο πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται έντιμη», καθότι ο κύριος εκτός του ότι παραμένει αιώνιος φοιτητής, δεν μας έκανε την τιμή να πάει ούτε στρατό.

Παρά ταύτα μας ταράζει σε ανούσιους βερμπαλισμούς και γενικότητες του τύπου: «κόμμα, κοινοβουλευτική ομάδα και κυβέρνηση ναρκωθήκαμε από τη διαπραγμάτευση και δεν βάλαμε όλες μας τις δυνάμεις στην εφαρμογή ενός πιο συμμετοχικού μοντέλου διακυβέρνησης, ενός συνολικά διαφορετικού σχεδίου κοινωνικής ενεργοποίησης που θα αξιοποιούσε ανθρώπους, ικανότητες και δυνατότητες και θα έδινε δύναμη στη διαπραγματευτική διαδικασία, πετυχαίνοντας νίκες και στην καθημερινότητα του πολίτη», δηλαδή μπλα, μπλα, μπλα και γενικούρες χωρίς καμία αξία.

Βλέπετε αν, κατά την Κορωνάκειο αντίληψη, «βάζαμε όλες τις δυνάμεις μας στην εφαρμογή ενός πιο συμμετοχικού μοντέλου διακυβέρνησης, ενός συνολικά διαφορετικού σχεδίου κοινωνικής ενεργοποίησης που θα αξιοποιούσε ανθρώπους, ικανότητες και δυνατότητες και θα έδινε δύναμη στη διαπραγματευτική διαδικασία» θα είχαμε συντρίψει τον Σόιμπλε και τις άλλες αντιδραστικές δυνάμεις της Ευρώπης. Από την άλλη πάλι θέλοντας να κάνει κριτική στον Τσίπρα τα χώνει στον Γιάννη Πανούση λέγοντας «από την πρώτη στιγμή έχει επιλέξει ρόλο κρίνοντας συναδέλφους του, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νεολαία με λεκτικές ακρότητες, ως μη όφειλε».

Γιατί κύριε Κορωνάκη μου δεν όφειλε; Ποιος θα το κρίνει; Μήπως θα έπρεπε να σας ρωτήσει πρώτα; Μήπως θα έπρεπε να σας καλέσει να συνδιοικήσετε κιόλας; Μήπως κύριε Κορωνάκη μου δεν καταλάβατε ότι άλλο το κόμμα, άλλο η Νεολαία και άλλο η κυβέρνηση;

Κι αν κύριε Κορωνάκη μου θέλετε να χτυπήσετε τον πρόεδρο του κόμματός σας κάντε το ευθέως και όχι μέσω υπουργού του. Είναι πιο έντιμο καθότι οι υπουργοί δίνουν λογαριασμό μόνο στον πρωθυπουργό και όχι στον κάθε κομματικό αξιωματούχο που νομίζει ότι αυτός κυβερνά τη χώρα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε