Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα πάει αύριο στην Ιορδανία – Η συνέντευξη στον Alpha και ο ανασχηματισμός

Ακυρώνει το προγραμματισμένο για αύριο, Τρίτη (10.06.24) ταξίδι του στην Ιορδανία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μόλις μία ημέρα μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και της παραδοχής του ότι η ΝΔ δεν έπιασε τον στόχο του 33%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να ακυρώσει την επίσκεψή του στην Ιορδανία.

Μάλιστα, την ίδια ημέρα ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει συνέντευξη στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, με την προσοχή στραμμένη στα μηνύματα που εξέπεμψαν οι Έλληνες πολίτες μέσα από τις κάλπες.

Όλα αυτά τη στιγμή που όπως γράφει σήμερα, Δευτέρα το newsit.gr, ο κ. Μητσοτάκης προσανατολίζεται σε δομικές αλλαγές ως προς το κυβερνητικό σχήμα στον απόηχο των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του newsit.gr, ο πρωθυπουργός συζητά  δρομολόγηση άμεσα – ενδεχομένως και μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα – ενός δομικού ανασχηματισμού του Υπουργικού Συμβουλίου, με στόχο να σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση, από άλλη βάση, του κυβερνητικού έργου.

Ήδη, μετά τα μεσάνυχτα, σε πηγαδάκια κυκλοφορούσαν οι πιθανοί αντικαταστάτες υπουργών που φέρονται να τίθενται εκτός κυβερνητικού σχήματος ή να μετακομίζουν σε άλλα υπουργεία.

Το «βλέμμα» τώρα στρέφεται στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την προσεχή Παρασκευή (14.06.24). 

 

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου