Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εισέβαλε» στην ψηφιακή τάξη του Γυμνασίου της Γαύδου: Θα εφαρμόσουμε το ίδιο μοντέλο και στους Αρκιούς

Στην ψηφιακή τάξη της Γ’ Γυμνασίου στη Γαύδο, «εισέβαλε» το πρωί της Παρασκευής (13.9.2024) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους δύο μαθητές του σχολείου, στη μητέρα και την καθηγήτριά τους. 

«Πολύ χαιρόμαστε που καταφέραμε και κάναμε πράξη αυτό για το οποίο σας είχαμε μιλήσει πριν από κάποιο χρονικό διάστημα και έχουμε πια κανονικό σχολείο στη Γαύδο, με φυσική παρουσία καθηγητών και με υποστήριξη τεχνολογική, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να μείνετε στο νησί και τα παιδιά να μπορούν να τελειώσουν το σχολείο στο νησί, και γι’ αυτό και καταλήξαμε σε αυτό το υβριδικό σχήμα με φυσική παρουσία καθηγητών για τρία μαθήματα και με δυνατότητα υποστήριξης και από τους καθηγητές για τα μαθήματα, τα οποία θα γίνονται διαδικτυακά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε πως: «Το σημαντικό είναι ότι αυτό είναι ένα μοντέλο πια, το οποίο μπορούμε να υιοθετήσουμε και αλλού, γιατί έχουμε και τους Αρκιούς του χρόνου που θα εφαρμόσουμε το ίδιο μοντέλο. Και φυσικά αν προκύπτει ανάγκη σε πολύ μικρό νησί να φτιάξουμε αυτό το υβριδικό Γυμνάσιο με φυσική παρουσία ώστε να υπάρχει επίβλεψη από καθηγητή, θα το δοκιμάσουμε και αλλού. Μακάρι να το δουν και άλλοι, οι οποίοι μπορεί να σκέφτονται να έρθουν στην όμορφη Γαύδο και τώρα γνωρίζουν ότι μπορούν να καλυφθούν για τις ανάγκες τους και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Εγώ να ευχηθώ καλή αρχή, με το καλό θα σας ξαναδούμε όταν θα έρθουμε».

Στη συζήτηση, με τη συμμετοχή του υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη και της υφυπουργού, Ζέττας Μακρή, αναδείχθηκε η σημασία της επαναλειτουργίας του Γυμνασίου Γαύδου, το οποίο είναι εξοπλισμένο και με διαδραστικό πίνακα, κυρίως για τους μαθητές και την οικογένειά τους αλλά και συνολικά για την κοινωνία του ακριτικού νησιού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι «αυτόνομες τάξεις», μία από τις 11 βασικές αλλαγές στην εκπαίδευση από τη σχολική χρονιά 2024-25, αποτελούν ένα υβριδικό μοντέλο εκπαίδευσης που αναβαθμίζει σημαντικά την παρεχόμενη εκπαίδευση στις ιδιαίτερα απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Πρόκειται για ρύθμιση, η οποία αφορά σε μαθητές που κατοικούν σε ιδιαίτερα απομακρυσμένες περιοχές, όπου δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ίδρυσης Γυμνασίου.

Πλέον, σε αυτές τις περιοχές θα διδάσκουν με φυσική παρουσία τρεις εκπαιδευτικοί βασικών ειδικοτήτων, ενώ τα υπόλοιπα μαθήματα θα διδάσκονται μέσω σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, από καθηγητές του πλησιέστερου Γυμνασίου στο οποίο ανήκει η αυτόνομη τάξη. Για τους μαθητές της Γαύδου η εξ αποστάσεως διδασκαλία των υπόλοιπων μαθημάτων πραγματοποιείται σε σύνδεση με το Γυμνάσιο Χώρας Σφακίων.

Από την επόμενη σχολική χρονιά (2025-2026) αυτόνομη τάξη πρόκειται να αποκτήσουν και οι Αρκιοί, ενώ η ρύθμιση θα επεκταθεί και για λυκειακές τάξεις.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου