Site icon NewsIT

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 2ο Δημοτικό Γλυφάδας για τον αγιασμό – «Το κινητό στην τσάντα την ώρα που είμαστε στο σχολείο»

11.09.2024 | 10:44
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 2ο Δημοτικό Γλυφάδας για τον αγιασμό – «Το κινητό στην τσάντα την ώρα που είμαστε στο σχολείο»

Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας βρέθηκαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα, Τετάρτη (11.09.24) και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το παρών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, εγκαινιάζοντας τη νέα χρονιά.

Μάλιστα, μιλώντας στους μαθητές και με φόντο τις αλλαγές που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά, ο κ. Μητσοτάκης είπε όλο νόημα: «Να συμφωνήσουμε, όσο είμαστε στο σχολείο, το κινητό είναι στην τσάντα».

«Ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι όλα τα σχολεία της χώρας -και να το ακούσετε αυτό παρακαλώ πολύ, ειδικά τα παιδιά και οι γονείς-, δεν είναι όλα τα σχολεία της χώρας όπως είναι το 2ο Δημοτικό, θέλουμε όμως όλα τα σχολεία της χώρας να γίνουν σαν το 2ο Δημοτικό από πλευράς υποδομών», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Ειδικά για τα παιδιά της Ε’ και της ΣΤ’ Δημοτικού, γνωρίζω ότι έχουμε ακόμα κάποιες εκκρεμότητες σχετικά με τους διαδραστικούς πίνακες. Οι διαδραστικοί πίνακες, θα το δείτε και εσείς στην πράξη, είναι μία μεγάλη καινοτομία. Θα δείτε ένα τελείως διαφορετικό μάθημα. Έχετε ήδη κάποιους, θα έρθουν και οι υπόλοιποι. Έχουμε τοποθετήσει 30.000 τέτοιους πίνακες σε όλα τα σχολεία της χώρας και απομένουν 6.000 ακόμα. Θα μπουν μέχρι το τέλος του έτους.

Θέλω και πάλι, γιατί δεν θέλω να μακρηγορήσω, να σας ευχηθώ να έχουμε και να έχετε μια καλή χρονιά, να συγχαρώ τις δασκάλες και τους δασκάλους σας και όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους γονείς σας και τον Σύλλογο Γονέων, ο οποίος παίζει πάντα έναν ενεργό ρόλο, μαζί με το διδακτικό προσωπικό και μαζί με τον Δήμαρχο, έτσι ώστε το σχολείο αυτό να γίνεται ακόμα καλύτερο».

«Και τελειώνοντας, να σας ζητήσω μια μεγάλη χάρη: θέλω να κάνουμε μία συμφωνία, και αναφέρομαι ειδικά στα μεγαλύτερα παιδιά, αυτά τα οποία μπορεί να έχετε ήδη κινητό τηλέφωνο, να συμφωνήσουμε ότι την ώρα που είμαστε στο σχολείο το κινητό είναι στην τσάντα. Να το συμφωνήσουμε αυτό; Θα το συμφωνήσουμε και να μας βοηθήσουν και οι γονείς και οι δάσκαλοι σε αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε.

Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Βιέννη, όπου στις 15.30 ώρα Ελλάδας, θα έχει συνάντηση με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Karl Nehammer.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών στον Τύπο, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version