Site icon NewsIT

“Ματωμένη” διαπραγμάτευση: Τα βρήκαν στα ποσοστά αναπλήρωσης για τις κύριες συντάξεις – Ζητούν… αίμα στις επικουρικές

09.04.2016 | 19:19
“Ματωμένη” διαπραγμάτευση: Τα βρήκαν στα ποσοστά αναπλήρωσης για τις κύριες συντάξεις – Ζητούν… αίμα στις επικουρικές

Κλείδωσε, όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών για τα ποσοστά αναπλήρωσης στις κύριες συντάξεις. Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των θεσμών για το Ασφαλιστικό. 

 Ο κ. Κατρούγκαλος προσερχόμενος στη συνάντηση έδωσε το… στίγμα, λέγοντας: Το ΔΝΤ θέλει αίμα. Θέλει το έλλειμμα ύψους 700 εκατ. ευρώ των επικουρικών ταμείων να κλείσει μόνο με περικοπές συντάξεων” και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση μπορεί να είναι πιο ελαστική στο αίτημα των θεσμών να πέσει το δίχτυ ασφαλείας των 1.400 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης), προκειμένου “να βρεθεί ένας μέσος δρόμος”.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως “οι θεσμοί μας ζητούν πολύ μεγαλύτερες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις από εκείνες που είμαστε διατιθέμενοι να τους δώσουμε”, κάνοντας σαφές ότι το συγκεκριμένο αγκάθι κρύβει… αίμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες “κλείδωσαν” τα ποσοστά αναπλήρωσης για τις κύριες συντάξεις.

 Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει συμφωνηθεί το ύψος της εθνικής σύνταξης στα 384 ευρώ για 20 έτη ασφάλισης.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο, Κυριακή.

Διαβάστε αναλυτικά τις νέες απαιτήσεις των δανειστών εδώ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version