Με την Ευρωπαία επίτροπο Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο επίκεντρο το θέμα της Βασιλικής Θάνου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε αναλυτικά την κ. Βεστάγκερ για όλα τα θέματα της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού και όσα έχουν συμβεί γύρω από την υπόθεση της Βασιλικής Θάνου.
Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει νομικός τρόπος να γυρίσει στη θέση της η κ. Θάνου
«Η κυρία Θάνου μπορεί να προσφύγει δικαστικά σε όποιο όργανο νομίζει. Δεν υπάρχει νομικός τρόπος να γυρίσει στη θέση της». Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα στον Σκάι, προσθέτοντας ότι «Όταν δημοσιευθεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως ο νόμος που ψηφίστηκε για την καθιέρωση του ασυμβίβαστου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εκδώσω, όπως ορίζει ο νόμος, διαπιστωτική πράξη, με την οποία κάποια πρόσωπα, μεταξύ αυτών η κυρία Θάνου, παύονται από τα καθήκοντά τους».
Ο κ. Γεωργιάδης ανήγγειλε ότι την προσεχή Δευτέρα έχει συγκληθεί να συνεδριάσει το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ) για το Ελληνικό και θα έχει συνεχόμενες συνεδριάσεις έως ότου εγκριθούν οι τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις. Μετά θα συγκληθεί το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) για να οριστικοποιήσει και την αλλαγή της μίας ΚΥΑ που εκδόθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. «Όπως είχα πει εξαρχής, εντός του Αυγούστου θα έχουν εκδοθεί και οι τρεις ΚΥΑ και θα ακολουθήσει μία τέταρτη για το καζίνο», ανέφερε ο υπουργός.
Τόνισε ακόμη ότι:
-Ως τις αρχές Σεπτεμβρίου θα κατατεθούν στη Διυπουργική οι αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια.
– «Κι εγώ θα προτιμούσα να μην έρχονται τροπολογίες την τελευταία στιγμή, υπάρχουν, όμως, στιγμές που αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί. Αν κληθώ ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων να διαλέξω αν προτιμώ να τηρήσω το σωστό κοινοβουλευτικό ρυθμό ή να σπεύσω να διορθώσω μία ζημία που επηρεάζει επί τα χείρω τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, εγώ θα επιλέξω τις ζωές των χιλιάδων ανθρώπων».
– «Ο νόμος Αχτσιόγλου που υποτίθεται προστάτευε τον εργαζόμενο ήταν ο πιο αντεργατικός νόμος που έχει ψηφιστεί ποτέ στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι είχε ψηφίσει την πιο φιλεργατική νομοθεσία. Γιατί, όμως, τη θεσμοθέτησε λίγο πριν φύγει από την εξουσία; »