Τετάρτη, 3 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε αξημέρωτα το αμαξοστάσιο του ΟΣΥ: «Στόχος μας είναι 900 νέα λεωφορεία το 2025»

Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε αξημέρωτα το αμαξοστάσιο του ΟΣΥ: «Στόχος μας είναι 900 νέα λεωφορεία το 2025»

Το αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στον Ρέντη επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης (03.07.2024) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε λίγα λεπτά μετά τις 6 το πρωί και η παρουσία του στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ ξάφνιασε τους οδηγούς που ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν τα δρομολόγια της ημέρας. 

Ο πρωθυπουργός τον οποίο συνόδευαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου. «Μπαίνω με το δεξί» είπε καθώς ανέβαινε στο λεωφορείο και συνομίλησε για λίγο με τον οδηγό.

Για τα ηλεκτρικά λεωφορεία ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο Στέφανος Αγιάσογλου διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΥ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι στόχος είναι το 2025 να κυκλοφορούν 900 νέα λεωφορεία.

«Σήμερα κάνουμε ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα για να υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας για καλύτερα και ποιοτικότερα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν 900 νέα λεωφορεία. Ο στόχος είναι η αντικατάσταση του στόλου των λεωφορείων με σύγχρονα φιλικά προς το περιβάλλον, κλιματισμό και προσβασιμότητα των ΑμεΑ. Τα λεωφορεία που βλέπετε να κυκλοφορούν χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αυτό είναι μια ένδειξη των προτεραιοτήτων» ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού. 

 Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός πρόσθεσε… «Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε και τη συχνότητα των δρομολογίων. Είναι μια ακόμα απόδειξη της έμφασης που δίνει η κυβέρνηση στην καθημερινότητα των πολιτών. Είμαι βέβαιος ότι το υπουργείο και ο ΟΑΣΑ θα τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα ώστε οι πολίτες να δουν μια ποιοτική αναβάθμιση των ΜΜΜ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

 

Ο πρωθυπουργός στο τέλος πρόσθεσε… «Πολλές φορές είχα πει ότι η εικόνα των λεωφορείων μας είναι μια εικόνα που δεν ταιριάζει σε μία σύγχρονη ευημερούσα χώρα, ευρωπαϊκή χώρα, στον 21ο αιώνα. Γιατί θέλω να σας θυμίσω ότι τα τελευταία νέα λεωφορεία είχαν ενταχθεί εδώ, στο στόλο των λεωφορείων της Αθήνας, το 2009. Άρα, ακριβώς την εποχή που ξεσπούσε η μεγάλη οικονομική κρίση.

Σήμερα είμαστε στο 2024 και για πρώτη φορά κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία και, όπως είπα και πριν, έπονται πολλά περισσότερα. Θέλουμε να «σπρώξουμε» τους πολίτες προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά προφανώς δεν μπορούμε να το κάνουμε με λεωφορεία σαράβαλα τα οποία δεν έχουν την απαραίτητη συχνότητα δρομολογίων».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις