Πολιτική

Ο Μητσοτάκης, ο… μασκοφόρος Τσιόδρας και η ερευνητική κοινότητα για τον κορονοϊό

«Ως χώρα μπορούμε να είμαστε παράδειγμα όχι μόνο για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και για την παγκόσμια συνεισφορά μας στο ερευνητικό κομμάτι», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τη συζήτηση με την ομάδα Ελλήνων επιστημόνων που ασχολούνται με την έρευνα αντισωμάτων που θα συμβάλει όχι μόνο στη διάγνωση του SARS-CoV-2 αλλά και στη θεραπεία του κορονοϊού.

Click4more: Κορονοϊός: Πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα την Δευτέρα 29 Ιουνίου

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών, η οποία εξελίσσεται με ταχύτερα βήματα από τον αρχικό προγραμματισμό και για γραφειοκρατικά εμπόδια που πρέπει να αρθούν σε διάφορους τομείς καθώς η εκτέλεση ενός τέτοιου προγράμματος μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

syskepsh mitso

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω μελέτη συμπράττουν η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το Εθνικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ», το Ινστιτούτο Παστέρ και όλα τα Κέντρα Αναφοράς για τον COVID-19 της χώρας.

Τα μέλη της ερευνητικής ομάδας που έλαβαν μέρος στη σύσκεψη ήταν: Μανώλης Δερμιτζάκης, Καθηγητής Γενετικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Γενεύης και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, Βασίλης Γοργούλης, Καθηγητής Ιστολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Δημήτρης Θάνος – Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, Κώστας Σταματόπουλος – Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης – Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών, Σωτήρης Τσιόδρας – Δ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική, ΠΓΝ «Αττικόν» και ο Χρήστος Κίττας, καθηγητής ιατρικής, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μητσοτάκης

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, o Yφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Θανάσης Κυριαζής.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι