Ξεκίνησε από τα χαμηλά κι έφτασε ψηλά, πολύ ψηλά. Μόλις στα 40 του χρόνια εμφανίζεται να έχει περιουσία που ανέρχεται σε δισεκατομμύρια και λογαριασμούς σε όλο τον κόσμο, στην Ελβετία, στο Χονγκ Κονγκ, στα νησιά Κέιμαν, στη Σιγκαπούρη.
Φέρεται να είχε πολιτικές διασυνδέσεις, ήταν συχνός επισκέπτης της Μονής Βατοπεδίου και όλων των Πατριαρχείων. Δωρητής της Εκκλησίας και μέτοχος της Καραϊσκάκης Α.Ε. Λέγεται ότι του ανήκει του 50% του γηπέδου του Ολυμπιακού, το οποίο προτίθεται να αγοράσει ο νυν μεγαλομέτοχος της ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης.
Εμφανιζόταν ως δόκτωρ άλλα κανείς δεν είναι σε θέσει να πει ότι έχει δει έστω κι έναν πανεπιστημιακό τίτλο. Άνθρωποι που έχουν συνεργαστεί μαζί του μιλούν για μια χρηματιστηριακή ιδιοφυΐα με απλοϊκή, κατά τα άλλα, σκέψη.
Συχνά φωτογραφιζόταν δίπλα σε κορυφαίους πολιτικούς του τόπου, ενώ οι φήμες για χορηγίες σε κόμμα, οργιάζουν.
Ήταν υποστηρικτής του Μεγάρου Μουσικής, της Εθνικής Πινακοθήκης, αλλά λέγεται πως είχε συναναστροφές και με party animals της κοσμικής Αθήνας.
Μυστήριο καλύπτει ακόμα και την ασθένειά του. Ξεκίνησε από ένα σοβαρό πρόβλημα αιματολογικής φύσης και κατέληξε στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, εξαιτίας της οποίας κάνει καθημερινά φυσικοθεραπεία.
Τον αποκάλεσαν μιντιάρχη αλλά επί της ουσίας, δεν εμφανιζόταν πουθενά. Ούτε ως εκδότης ούτε ως ιδιοκτήτης. Η σχέση του με τα ΜΜΕ ξεκινά από μεγάλες εφημερίδες (από τον Πήγασο και την Ελευθεροτυπία) και φτάνει μέχρι έντυπα όπως η «Σφήνα» και το Financial Box.
Ποτέ όμως δεν προώθησε συγκεκριμένη πολιτική γραμμή.
Είναι κουμπάρος του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ο οποίος είχε για ένα φεγγάρι ηγετική θέση στη Proton Bank. Οι διεθνείς του διασυνδέσεις φτάνουν ως τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και το Ιράκ ή τον αραβικό κόσμο. Βασικός χορηγός του κατά περιόδους ήταν ακόμη και Deutsche Bank.
Κληρονόμησε την εταιρία Νεοχημική από τον πατέρα του. Ο Βασίλης Λαυρεντιάδης είχε το 50% της μικρής εταιρίας διαμονής χημικών προϊόντων. Ο Λαυρέντης κληρονόμησε την επιχείρηση και το 1996 αγόρασε το ποσοστό του συνεταίρου του και άλλες δυο εταιρίας.
Ξαφνικά, η παραγωγή όλων των απορρυπαντικών στην Ελλάδα ανατέθηκε στη Νεοχημική. Το 2003 η Νεοχημική μπαίνει στο Χρηματιστήριο και η πορεία της χαρακτηρίζεται εντυπωσιακή. Ο αμερικανικός κολοσσός, ρεπουμπλικανικών συμφερόντων Carlyle την αγοράζει έναντι 750 εκατ. ευρώ. Αλλά ένα χρόνο μετά αρχίζει το… κυνήγι του Λαυρεντιάδη, που τον κατηγορεί για εξαπάτηση. Αναγκάστηκε και την πήρε πίσω, στο 1/10 της αξίας της.
Η συνέχεια ήταν περίπου η ίδια. Φτιάχνει την Alapis που από εξαιρετικά κερδοφόρα καταλήγει στην πτώχευση ενώ μπαίνει και στον τραπεζικό τομέα, αγοράζοντας μετοχές της Omega Bank, την οποία στη συνέχεια συγχωνεύει με την Proton Bank.
Και κάπως έτσι ξεκινά το παιχνίδι με τους συνεχείς δανεισμός εταιριών που του ανήκουν. Ρίχνει ρευστό και μετά τις οδηγεί στην πτώχευση ή τις αφήνει σε αδράνεια.
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στον Ευαγγελισμό για νοσηλεία ο Λαυρεντιάδης
Ξανά στον Ευαγγελισμό ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης – Επικαλέστηκε καρδιακό πρόβλημα
Δυο αστυνομικοί και 2 λιμενικοί προσωπική φρουρά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη
ΠΑΣΟΚ: Η χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο
Βρήκαν «θησαυρούς» στο σπίτι Λαυρεντιάδη – Είχε 630.000 ευρώ σε χαρτόκουτα