Site icon NewsIT

Ο Νίκος Δένδιας επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από τις ΗΠΑ 

14.04.2024 | 04:56
Ο Νίκος Δένδιας επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από τις ΗΠΑ 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Κεφαλογιάννη, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιο Οικονόμου πραγματοποίησε επίσκεψη, την Δευτέρα 1 Απρίλιου 2024, στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), και την Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) στο στρατόπεδο "Αντισυνταγματάρχη Παναγιώτη Φακίνου", στο Γουδί Αττικής. Κατά την επίσκεψη του στην ΓΔΑΕΕ, ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή, Αντιναύαρχο (Μ) ε.α. Αριστείδη Αλεξόπουλο και τους αρμόδιους Διευθυντές, για θέματα αμυντικών προγραμμάτων, συμβάσεων και προμήθειας αμυντικού υλικού, όπως και για ζητήματα αμυντικών επενδύσεων, στο πλαίσιο της "Ατζέντας 2030". Ενημερώθηκε ακόμη για τις τεχνολογικές έρευνες και τον τρόπο διασύνδεσής τους με το υπό ίδρυση Ελληνικό Κέντρο Ανάπτυξης Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)

Η εκρηκτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά και την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με drones και πυραύλους, επισπεύδει το ταξίδι του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια στις ΗΠΑ.

Ο Νίκος Δένδιας επρόκειτο να παραστεί στην παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821 που θα γίνει στην 5η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή τον οδήγησαν στην απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα και να μην παραστεί στην παρέλαση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version