Πέμπτη, 18 Ιουλ.
38oC Αθήνα

Ο Ντάισελμπλουμ “αποκηρύσσει” το τέταρτο μνημόνιο! “Είναι πακέτο ασφαλείας”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο επίκεντρο των δηλώσεων του Γερούν Ντάισελμπλουμ βρέθηκαν οι απαιτήσεις των Θεσμών για νέα μέτρα, ύψους 3,6 δισ. ευρώ, ως προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο πρόεδρος του Eurogroup, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο.

Πακέτο ασφαλείας“, χαρακτήρισε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τα νέα μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ που ζητούν προληπτικά οι Θεσμοί από την ελληνική κυβέρνηση. Η συγκεκριμένη πρόταση (ή και… απαίτηση) κατατέθηκε σήμερα στην ελληνική πλευρά στο Eurogroup, με τους δανειστές να ξεκαθαρίζουν πως αν δεν ψηφιστεί αυτό το πακέτο, τότε αξιολόγηση… γιοκ!

Οι διευκρινίσεις

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μίλησε σε εκπροσώπους του Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Ecofin και διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο, αλλά για “μέτρα ασφαλείας” σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα υφιστάμενα.

Κοιτώντας τα τελευταία στοιχεία, οι Έλληνες βρίσκονται σε καλό δρόμο, πρόκειται για ένα επιπλέον πακέτο ασφαλείας. Αν υπάρχουν νομικοί περιορισμοί, θα το σχεδιάσουμε με τρόπο ώστε να είναι -και θα πρέπει να είναι- νομικά δυνατός“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως οι Έλληνες είναι πολύ αφοσιωμένοι στην εφαρμογή του νέου ελληνικού προγράμματος, τονίζοντας ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα δουλέψουν με την ελληνική κυβέρνηση για τα επόμενα βήματα προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Μιλώντας στο συνέδριο του Ecofin, ο κ. Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε επίσης πως η χώρα μας βρίσκεται στο σωστό δρόμο προς την επίτευξη των στόχων του μνημονίου, ενώ ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ότι τα επόμενα βήματα προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα πρέπει να είναι νομικώς εφικτά, αποκλείοντας ξανά ένα πιθανό “κούρεμα” της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε