Πολιτική

Ο Παπανδρέου σε δείπνο προς τιμήν του Ιμάμογλου στο σπίτι των Ινονού

Στην Κωνσταντινούπολη στο σπίτι των Ινονού παραβρέθηκε σε δείπνο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων της χήρας του Ερντάλ Ινονού, Σεβίντς, ο οποίος είχε διατελέσει πρωθυπουργός της Τουρκίας το 1993.

Το δείπνο παρατέθηκε από την Σεβίντς Ινονού, προς τιμή του νέου δημάρχου της πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

papandreouimamoglou
Από αριστερά: η Ντιλέκ Ιμάμογλου, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, η οικοδέσποινα Σεβίντς Ινονού και ο Γιώργος Α. Παπανδρέου

Ο πρώην Πρωθυπουργός ήταν ο μόνος προσκεκλημένος από το εξωτερικό λόγω της φιλίας των δύο ανδρών και των παραδοσιακών σχέσεων των Τούρκων Σοσιαλδημοκρατών με τη Σοσιαλιστική Διεθνή, ενώ ο νέος Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης είχε βραβεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου για τη συμβολή του στην ειρήνη, πριν δυο χρόνια, όταν ήταν ακόμα δήμαρχος του Μπεϊλικντουζού.

Παπανδρέου και Ιμάμογλου, μίλησαν για τις σημερινές προκλήσεις σε ότι αφορά την υλοποίηση προοδευτικών πολιτικών στην οικονομία και την ανάπτυξη, καθώς και για τη σημασία των ειρηνικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου