Τρίτη, 3 Σεπτ.
31oC Αθήνα

Ο Παύλος Πολάκης επιστρέφει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Ο Παύλος Πολάκης επιστρέφει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στέφανος Κασσελάκης με επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, το πρωί της Τρίτης (3.9.24).

Την επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία γνωστοποιείται η επανένταξη του Παύλου Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, υπογράφει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Μετά από εισήγηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», αναφέρεται στην επιστολή.

Η επανένταξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λίγες μέρες πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο. Ο κ. Πολάκης έχει αμφισβητήσει ευθέως την ηγεσία του κ. Κασσελάκη, δηλώνοντας παρών στις εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης είχε τεθεί εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του κ. Κασσελάκη, μετά από το μπούλινγκ που είχε ασκήσει στη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής τον περασμένο Ιούλιο. Τα δάκρυα και η συγγνώμη της Αθηνάς Λινού για λογαριασμό του βουλευτή Χανίων είχαν προκαλέσει τη διαγραφή του από την ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών είχε ανακοινωθεί η διαγραφή της κ. Λινού από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καθώς κρίθηκαν ανεπαρκείς οι εξηγήσεις της για το ινστιτούτο Prolepsis. Με τον Παύλο Πολάκη να κάνει λόγο για «δικαίωση» και για «μάθημα» για όσους τα βάζουν μαζί του.

Μια απόφαση που εκλήφθη ως κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον βουλευτή, εν μέσω του νέου γύρου εσωκομματικής διαμάχης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νέα επίθεση στην Αθηνά Λινού

Ο Παύλος Πολάκης απάντησε με νέα του ανάρτηση στο Facebook στη δήλωση που έκανε χθες Δευτέρα η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, Αθηνά Λινού, πως «όταν ανακοινώθηκε η διαγραφή Πολάκη εγώ είπα ότι ο Παύλος είναι φίλος μου».

«Μετα το εξώδικο, μετά το τηλέφωνο, τώρα γίναμε και φίλοι! Της υποκρισίας το αναγνωσμα! Αθηνά Λινού: 1) Φίλοι δεν υπηρξαμε ποτέ, πολύ περισσότερο σήμερα! 2) Απλά σεβάστηκα στις εκλογές του 2023 -κακώς- την πρόταση του Τσίπρα να είσαι υποψήφια με το Σύριζα παρά το γεγονός πως διαφωνούσα οριζοντίως και καθέτως με τη στάση σου στην πανδημια (όπως και με τον άλλον ανεκδιήγητο καθηγητή-υποψήφιο που έστελνε τον κοσμο στα βουνά», αναφέρει στην ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εννοείται βέβαια πως δεν ήξερα το μέγεθος και την ουσία του «φιλανθρωπικού» σου έργου το οποίο νόμιζα πως είχε σταματήσει το 2017 όταν το υπουργείο Εργασίας επι ΣΥΡΙΖΑ και Φωτίου καθιέρωσε τα ζεστά σχολικά γεύματα με χρηματοδότηση απο τον κρατικό προυπολογισμό!», συνεχίζει.

Και επισημαίνει: «Όλη η Ελλάδα είδε στο βίντεο τι υπερασπίστηκες με το ψεύτικο και με χρονοκαθυστέρηση κλάμα σου! Μια μετακλητή του Άδωνι που όλη την ωρα που απεκάλυπτα στην ομιλία μου τα σκάνδαλα και τη διασπάθιση του Ταμείου Ανάκαμψης στον χώρο της Υγείας με χαρακτηριστικό παραδειγμα το ΚΥ Φιλιατρών, έκανε συνεχώς μορφασμούς και χειρονομίες υποτίμησης. Αυτήν υπεράσπισες που κανένα μπούλινγκ ή σεξιστική επίθεση δεν δέχτηκε, απλά μια παρατήρηση για την απαράδεκτη στάση της που και άντρας να ήταν τα ίδια ακριβώς θα του έλεγα!».

«Έτσι έδωσες την αφορμή που έψαχναν κάποιοι -εκτός και εντός ΣΥΡΙΖΑ- να με διαγράψουν προχωρώντας σε άλλη μια δολοφονία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μου με το επιχείρημα που και συ χρησιμοποίησες στην Κοινοβουλευτικη Ομαδα του ΣΥΡΙΖΑ, πως δήθεν δηλαδή η συγκεκριμένη μετακλητή ήταν άρρωστη και γι’ αυτό είχε αυτήν την όψη στο πρόσωπο. Επιχείρημα που χωρίς ντροπή χρησιμοποιήσατε μέχρι που το διέψευσε η ίδια!», υποστηρίζει.

«Δυστυχώς για σένα όλα όσα αποκάλυψα ψάχνοντας να δω γιατί τόσο προσποιητό κλάμα, αποδεικνύουν με αδιαμφισβήτητα δεδομένα και αποδείξεις πως μέσω της ΑΜΚΕ ΠΡΟΛΗΨΙΣ παίρνεις παράνομα χρήματα απο το δημόσιο, πληρώνεσαι με παράνομο τρόπο για υπηρεσίες που δεν προσφέρονται, συνεργάζεσαι με εταιρείες μιας χρήσης που ξεπλένουν χρήμα, πήρες τεράστιο ποσό για μελέτη που θα κρατούσε 7 χρόνια την επόμενη μέρα της υπογραφής της σύμβασης ενω ήσουν και υποψήφια βουλευτής με το Πασοκ, έβαζες την Αμκε να πληρώνει νοίκι σε κτίριο που σου ανήκει και έκρυβες έσοδα του ιατρείου σας μέσα στην ΑΜΚΕ! Η “φιλευσπλαχνία” που επιδείκνυες ήταν τελικά ενας φερετζές διασπάθισης δημοσίου χρήματος! Σε καλύπτουν τα ΜΜΕ, η Εκκλησία, η ΝΔ αλλά η αλήθεια βγήκε στη φόρα και θα λογοδοτήσεις εκεί που πρέπει!», αναφέρει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις