Πολιτική

Ο πόλεμος Παπανδρέου με τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη και ποιά ερωτήματα απαιτούν απάντηση

- Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στον μεγαλοεκδότη λέγοντας ότι τον υπονόμευσε επειδή δεν του δόθηκε δάνειο
- Στ. Ψυχάρης: "Ανεπισήμως η Εθνική μας είπε ότι το Μαξίμου δεν ενέκρινε το δάνειο"
- Ο Σ. Ψυχάρης κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να αποκαλύψει τι του είχε ζητήσει στο Μαξίμου
- Καταγγελίες Παπανδρέου για δικαστικούς και για υπονόμευση της συγχώνευσης ΕΤΕ με Alpha Bank

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν δίστασε  να κατονομάσει αυτούς που τον υπονόμευσαν όσο ήταν στην κυβέρνηση ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, λέγοντας πως “δεν είμασταν όσο θα έπρεπε αποφασισμένοι και σταθεροί στην σύγκρουσή μας με ένα πολιτικό και οικονομικό σύστημα συμφερόντων το οποίο ευθύνεται και ενέχεται στην πορεία της χώρας. Αυτοί σε αρκετές περιπτώσεις υπονόμευσαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης.”

Για πρώτη φορά ο κ. Παπανδρέου έκανε αποκαλύψεις εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον εκδότη του ΒΗΜΑΤΟΣ και πρόεδρο του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, λέγοντας πως όλα ξεκίνησαν όταν ο εκδότης ζήτησε δάνειο από την Εθνική 10 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, ο διοικητής της Τράπεζας απευθύνθηκε σ’ εμένα και του απάντησα: “Εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις να του δωθεί με βάση τους κανόνες και τους όρους της τραπεζας.” Η τράπεζα έκρινε ότι δεν τις πληρούσε και δεν του το έδωσε. “Από εκείνη την στιγμή που δεν πήρε το δάνειο”, είπε ο κ. Παπανδρέου για τον κ. Ψυχάρη, “ξεκίνησε η ευθεία υπονόμευση της κυβέρνησης.”

Ωστόσο, άμεση ήταν η απάντηση του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος ανέφερε ότι είναι αληθές πως ζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα, λέγοντας πως συνεργάζονται χρόνια με τη συγκεκριμένη τράπεζα.  Διευκρίνισε όμως πως δεν ήταν η τράπεζα που δεν ενέκρινε το δάνειο, αλλά το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, που έβαλε στοπ. Συγκεκριμένα, αναφέρει στην απάντησή του πως “η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου”.

Ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κ. Σταύρος Π. Ψυχάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.

Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.

Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.

Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ιστορία αυτή που ανακινήθηκε τώρα σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα γεννάει δεκάδες τεράστια ερωτήματα για τα παιχνίδια εξουσίας και τις σκοπιμότητες που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν ακόμα και στη λειτουργία της κυβέρνησης.

Μέσω των καταγγελιών που έκανε ο κ. Παπανδρέου ουσιαστικά “αδειάζει” τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, καθώς την εμφανίζει να ζητάει πρώτα πολιτική έγκριση για να εγκρίνει ένα δάνειο αν και κύκλοι της τράπεζας διαμηνύουν πως δεν υπήρξε τέτοιο θέμα.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να απαντήσει με σαφήνεια γιατί ανέχτηκε τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά του ζητούσε πολιτική έγκριση για τη χορήγηση ενός δανείου, την ώρα που χιλιάδες επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη της δανειοδότησης “ψυχορραγούν” εξαιτίας της κλειστής στρόφιγγας των τραπεζών.

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που προκύπτει και η κοινή γνώμη ζητά απαντήσεις είναι για τους υπαινιγμούς του εκδότη κ. Ψυχάρη για την πίσω πόρτα του Μαξίμου, γιατί δηλαδή ο τότε πρωθυπουργός ζήτησε από τον εκδότη να εισέλθει από την πίσω πόρτα και όχι από την κανονική είσοδο, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο εκδότης και τι είναι αυτό τελικά που ζήτησε ο κ. Παπανδρέου από τον κ. Ψυχάρη εάν ζήτησε τελικά.

Ένα σοβαρό ερώτημα που αφορά και τους δύο είναι γιατί και οι δύο αποκαλύπτουν τα όσα αποκαλύπτουν ΤΩΡΑ και όχι τότε που τα γεγονότα συνέβαιναν.

Άλλες καταγγελίες από τον Γιώργο Παπανδρέου:

Υπονομεύτηκε το υπουργείο Οικονομικών και ο ίδιος και δεν επετεύχθη η συμφωνία με ευθείες παρεμβάσεις συμφερόντων για την μη συγχώνευση της ΕΤΕ με την Alpha Bank.

Για τον ρόλο της δικαστικής εξουσίας είπε ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν παρενέβη ως όφειλε στην υπόθεση του αδερφού του Αντρίκου, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι έχει στην κατοχή του CDS μέσω εταιρείας και δεν διαλευκάνθηκε αυτή τη υπόθεση έτσι ώστε να μην σέρνονται φήμες και να μην σπιλώνεται το όνομα του αδερφού του και της οικογένειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμφωνία Παπανδρέου – Βενιζέλου για διαρχία – Παπανδρέου: Θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα