Site icon NewsIT

Ο πολύχρωμος και αεικίνητος Οδυσσέας Βουδούρης

04.02.2014 | 12:14
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Οι τριγμοί, που εξακολουθεί να προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, φέρνουν στην επιφάνεια την “αξιοζήλευτη” περιήγηση του κυρίου Βουδούρη στα κόμματα του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Συστήθηκε στην εγχώρια πολιτική σκηνή ως ακραιφνής Παπανδρεικός, νεόκοπος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ στη μεγάλη νίκη του Κινήματος το 2009. Πλέον φιγουράρει ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υπό τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, ως προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παρομοίαζε πριν από τρία χρόνια από του βήματος της Βουλής, τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου με τον αιμοσταγή δικτάτορα της Χιλής, Αουγκούστο Πινοτσέτ.

Συλλέκτης κομματικών εμβλημάτων και εμπειριών αποδεικνύεται ο Οδυσσέας Βουδούρης, που “δένει” προς το παρόν στο ΣΥΡΙΖΑ

Οι οβιδιακού χαρακτήρα πολιτικές μεταμορφώσεις του κυρίου Βουδούρη ξενίζουν και τον πλέον καλόπιστο παρατηρητή, για τα “μάτια” του δε ο κύριος Τσίπρας συγκρούστηκε ευθέως με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στον απόηχο του προσδιορισμού των υποψηφιοτήτων του κόμματος για τις Περιφέρειες της χώρας.

Ο όψιμα “αντιμνημονιακός” Οδυσσέας Βουδούρης, που τη δεδομένη χρονική στιγμή απολαμβάνει την πολιτική θαλπωρή της Πλατείας Κουμουνδούρου, έχει ψηφίσει αδιαμαρτύρητα το πρώτο Μνημόνιο, που ειρήσθω εν παρόδω υπερασπίστηκε ασμένως και κατά τη χθεσινή του συνέντευξη στο “ΒΗΜΑ” fm, προτού δεχθεί την πολιτική επίπληξη των νέων πολιτικών του προισταμένων και εκδώσει ανασκευαστική δήλωση.

Από το μνημονιακό τρένο κατέβηκε μόλις το Φεβρουάριο του 2012 επί τρικομματικής κυβέρνησης Παπαδήμου, για να επανακάμψει όμως δριμύτερος στις δυνάμεις της ευθύνης μετά τις εκλογές του Ιουνίου του ιδίου έτους ως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, που προσχωρεί στην κυβερνητική πλειοψηφία συνεχίζοντας την ίδια πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Ο πολιτικούς του αρραβώνας με τη ΔΗΜΑΡ, ωστόσο, δεν έμελλε να μακροημερεύσει, καθώς η τριβή του κόμματος με την κυβερνητική ευθύνη αποξένωσε εκ νέου τον κύριο Βουδούρη, που ανεξαρτητοποιήθηκε, κάνοντας το “μεγάλο άλμα” προς την εν αναμονή αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

Παπανδρέου: Όχι εγώ, η Μέρκελ έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα

Στην Κεφαλονιά και ο Αλέξης Τσίπρας

Βουδούρης στο ΣΚΑΪ: ‘Δεν εγκρίνω κάποια πράγματα στο ΣΥΡΙΖΑ”

Άγγελος Φιλιππίδης στο τουρκικό δικαστήριο: Η δίωξή μου είναι πολιτική γιατί ήμουν φίλος του Καραμανλή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version