Site icon NewsIT

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σε ειδικές αποστολές

13.01.2016 | 06:47
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από τη κρίση θα διαδραματίσει τις προσεχείς ημέρες ο Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας ξεκινά έναν κύκλο σημαντικών επισκέψεων με πρώτο σταθμό τη Μόσχα, αύριο και μεθαύριο.

Ο κ. Παυλόπουλος επισκέπτεται τη Ρωσική πρωτεύουσα ύστερα από πρόσκληση της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, η οποία θα τον αναγορεύσει ως επίτιμο διδάκτορά της και κατά την παραμονή του θα συναντηθεί στις 15 Ιανουαρίου με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

Στη συνέχεια, δηλαδή στις 18 και 19 Ιανουαρίου ο κ. Παυλόπουλος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο όπου θα συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ θα μεταβεί και στη Φρανκφούρτη όπου θα συναντηθεί τον πρόεδρο ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, μια συνάντηση στην οποία θα παρίσταται και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ενώ στις 30 Μαρτίου ο Πρόεδρος θα επισκεφθεί και το Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο των προσπαθειών ενίσχυσης της τριμερούς Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου, αφού έχει προηγηθεί και η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Ισραηλινή πρωτεύουσα στις 26 Ιανουαρίου.

Στις σημαντικές επαφές του ΠτΔ αναμένεται να κυριαρχήσει η πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος και οι μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα, με σκοπό να ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγηση και η συζήτηση για την απομείωση του χρέους.

Πάντως οι στενοί συνεργάτες του σπεύδουν να διευκρινίσουν προς άρση παρεξηγήσεων ενδεχομένως ότι “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλαμβάνει ειδικές αποστολές για τη χώρα και όχι για την κυβέρνηση” και παράλληλα σημειώνουν ότι ο κ.Παυλόπουλος κινείται και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του όρκου που έχει δώσει και βάση του οποίου έχει χρέος να μεριμνά:

– για την απαρέγκλιτη τήρηση του Συντάγματος χωρίς εκπτώσεις
– τη υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, και
– την προστασία του αδυνάτων και του δημοσίου συμφέροντος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version