Site icon NewsIT

Ο Σαμαράς “βγάζει άμυνα” στους εσωκομματικούς του αντιπάλους

13.03.2015 | 12:00
Ο Σαμαράς “βγάζει άμυνα” στους εσωκομματικούς του αντιπάλους

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η συγκρότηση του νέου οργανογράμματος της Συγγρού με την ηγετική ομάδα της ΝΔ να ανακοινώνει χθες τη σύσταση του άτυπου δεκαπενταμελούς Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Οπως φαίνεται σε δύο επίπεδα κινείται ο στρατηγικός σχεδιασμός της ηγετικής ομάδας, με φόντο τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με εταίρους και δανειστές και τις διεργασίες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Πρώτος στόχος του Αντώνη Σαμαρά και των στενών συνεργατών του είναι να ολοκληρωθεί μέχρι το Σαββατοκύριακο η κατάρτιση του νέου κομματικού οργανογράμματος με τον ορισμό στη θέση των τομεαρχών πρώην υπουργών, οι οποίοι θα καταγράφουν τις κινήσεις της κυβέρνησης και θα παρεμβαίνουν ανάλογα.

Η σύσταση πάντως του συγκεκριμένου οργάνου ειχε ανακοινωθεί από τον πρόεδρο της ΝΔ, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μέλη του θα είναι οι κ.κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, Ανδρέας Παπαμιμίκος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Βρούτσης, Νικήτας Κακλαμάνης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Σάκης Ιωαννίδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Κώστας Καραγκούνης.

Πάντως εκτος απο τα παραπάνω ονόματα στο συμβουλευτικό όργανο του προέδρου που σε μεγάλο βαθμό θα χαρίσει τη στρατηγική του κόμματος θα συμμετέχει ένας σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά με τις πληροφοριες να θέλουν ως επικρατεστερους τον εναν απο τους κ.κ. Λαζαριδης και Παπασταυρου ανάλογα με τη θεματολογία ενώ στο όργανο θα συμμετέχουν και τεςςερις εκλεγμένοι απο την ΚΟ βουλευτες.
Πάντως αρχικά ειχε ανακοινωθεί οτι θα συμμετείχαν δύο σύμβουλοι του Προέδρου, όμως ακούγοντας τα μέλη της Κ.Ο., ο κ. Σαμαράς τους μείωσε σε έναν, αυξάνοντας τον αριθμό των βουλευτών από τρεις σε τέσσερις.

Απο εκεί και περα οι επόμενες κινησεις που αφορούν την περαιτέρω στελέχωση του οργανογράμματος θα εχουν ως στοχο να διεμβολιστούν οι ομάδες των κορυφαίων στελεχών του κόμματος που συνεχίζουν να θέτουν άμεσα ή έμμεσα θέμα ηγεσίας και σύγκλισης συνεδρίου. Στο πλαίσιο αυτο φαίνεται ότι έγινε και η επιλογή του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τη θέση του γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος, καθώς εκλέγεται στην ίδια Περιφέρεια με τον Νίκο Δένδια, που έχει ήδη αποστασιοποιηθεί από τη σημερινή ηγεσία, βγαίνοντας ένα βήμα μπροστά μαζί με τη Ντόρα Μπακογιάννη τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη.

Άλλωστε η πρώτη εμφάνιση του κ. Βαρβιτσιώτη μια μερα αφού ανέλαβε τα ηνία της γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιαςμου καλούμενος να σχολιαςει λεγόμενα του κ. Δένδια τον κάλεσε, χωρίς να τον κατονομάσει, να αναφέρει ποιες είναι αυτές οι πολιτικές, τις οποίες άσκησε η Ν.Δ που χαρακτηρίζουν το κόμμα ακροδεξιό γκρουπούσκουλο ή ότι έχει πάρει ακροδεξιά κατεύθυνση.

Η αντιπολιτευτική ρητορική της ΝΔ, πάντως, πρόκειται να σκληρύνει το επόμενο διάστημα, με τα πυρά να είναι συντονισμένα. Ενδεικτικές ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος, τόσο για τη συνάντηση Τσίπρα – Γκουρία, όσο και για τις δηλώσεις Βαρουφάκη, αλλά και τις αποκαλύψεις Φωτίου, ότι το μέτρο της σίτισης αφορά 155 και όχι 300 χιλιάδες δικαιούχους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε όλες τις μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ, που έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση, θεωρώντας ότι είναι «το σκοινί με το οποίο θα κρεμαστούμε. Προφανώς, σήμερα συνεργάζεται με τους δημίους», ανέφερε δηκτικά για τη συνάντηση Τσίπρα – Γκουρία, ο Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος σχετικά με τις δηλώσεις Βαρουφάκη υπενθύμιζε ότι τα τελευταία δύο χρόνια, η τρόικα ερχόταν μόνο στο ΓΛΚ και δεν επισκεπτόταν τα υπουργεία.

«Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση Σαμαρά ξεπερνούσε στόχους, έφερνε αποτελέσματα και απέρριπτε νέα μέτρα που ζητούσε η τρόικα. Τελείωνε οριστικά με την τρόικα και δεν την βάφτιζε «Brussels Group». Η συγκυβέρνηση υπέγραψε την πρόοδο που πέτυχε η προηγούμενη, αναγνώρισε τα επιτεύγματά της και στηρίχτηκε σε αυτά.Τώρα θα δούμε ποια μέτρα θα δεχτεί, ποια πρόοδο θα κάνει και ποιους στόχους θα ξεπεράσει. Και τότε οι πολίτες θα κρίνουν και θα συγκρίνουν», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version