Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο προσυνέδριο του κόμματος, ξεκαθάρισε οτι η παράταξη ξεφορτώνεται τα βαρίδια του παρελθόντος...
Επίθεση στην Κυβέρνηση για την οικονομια
«Ο πρωθυπουργός ακόμη δεν έχει καταλάβει τίποτα, ότι η δική του κυβέρνηση παραπατάει, ότι η δική του κυβέρνηση δοκιμάζεται, ότι η δική του κυβέρνηση μάς έφερε ως εδώ, ότι η δική του κυβέρνηση μάς σέρνει στην πλήρη παραδοχή αδυναμίας διαχείρισης του χρέους», είπε και συμπλήρωσε ότι «όσο η κυβέρνηση αποτυγχάνει, τόσο εκείνος προσπαθεί να επιρρίψει τις τεράστιες ευθύνες του σε άλλους».
Εξακολουθώντας τη σκληρή κριτική είπε ότι «ο πρωθυπουργός είχε το θράσος να δηλώσει ότι για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ ευθύνονται οι πολιτικές των συντηρητικών κυβερνήσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ξεχνά ότι οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα υπερτριπλασίασαν τον δανεισμό της χώρας, ξεχνά ότι το ΠΑΣΟΚ εισήγαγε τον λαϊκισμό στη χώρα, ξεχνά ότι ο ίδιος έταζε στους πάντες τα πάντα, ότι ήταν ο ίδιος που απευθύνθηκε πρώτος στο ΔΝΤ για να βάλει το πιστόλι στο τραπέζι, αλλά η μπλόφα του γύρισε εναντίον της Ελλάδας και το πιστόλι εκπυρσοκρότησε στα χέρια του».
«Είμαστε αντίθετοι με την προσφυγή στο ΔΝΤ», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας «τα μέτρα που θα μας επιβάλουν, προκειμένου να μας στηρίξουν, δεν τα αντέχει ούτε η κοινωνία μας, ούτε η οικονομία μας. Φοβικοί δεν είμαστε απέναντι σε τίποτα. Ούτε καν απέναντι στο ΔΝΤ. Είμαστε, όμως, ρεαλιστές και οφείλουμε να εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό την αλήθεια, ότι όπου πήγε το ΔΝΤ ο πρώτος και απαράβατος όρος, που επέβαλε, ήταν η ισοπέδωση μισθών και συντάξεων. Αυτή η συνταγή της λεγόμενης μείωσης του μισθολογικού κόστους φέρνει φαύλο κύκλο ύφεσης, ανεργίας, ελλειμμάτων χωρίς προοπτική, χωρίς διέξοδο και την απορρίπτω. Η αντίθεσή μας στην προοπτική του ΔΝΤ είναι αδιαπραγμάτευτη εθνική στάση για τη ΝΔ».
Ο κ. Σαμαράς επέρριψε στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ την ευθύνη για τη διόγκωση του δημοσίου χρέους. «Ήταν το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80, που ευθύνεται για την υπερχρέωση της χώρας», είπε και πρόσθεσε ότι «οι κυβερνήσεις, που μεσολάβησαν, ακόμα και οι κυβερνήσεις Σημίτη δεν μείωσαν το δημόσιο χρέος».
Διαβάστε επίσης: