Πολιτική

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα διεκδικήσει την προεδρία του νέου κόμματος της κεντροαριστεράς – Υποψήφιος και ο Γιάννης Μανιάτης

Όλο και περισσότεροι φαίνεται να είναι οι "μνηστήρες" για το νέο κόμμα στον χώρο της "κεντροαριστεράς". Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο διεκδίκησης της ηγεσίας και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ ο Γιάννης Μανιάτης ανακοίνωσε σήμερα την ξεκάθαρη πρόθεσή του.

Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ποταμιού στη Σεβαστουπόλεως υπό την προεδρία του Σταύρου Θεοδωράκη ευρεία σύσκεψη, στην οποίοι συμμετείχαν βουλευτές και άλλα στελέχη. Θέμα της συζήτησης ήταν οι διεργασίες για την συγκρότηση νέου ενιαίου κομματικού φορέα στον ευρύτερο χώρο της “Κεντροαριστεράς”.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, ο επικεφαλής του Ποταμιού φάνηκε έτοιμος να θέσει υποψηφιότητα και να διεκδικήσει κι αυτός την ηγεσία του νέου φορέα.

Η επίσημη ανακοίνωση πρόκειται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Την τελική απόφαση θα πάρουν ωστόσο τα κομματικά όργανα. Γίνεται σαφές όμως ότι το Ποτάμι εμπλέκεται στη διαδικασίες καθώς η επιτροπή υπό τον καθηγητή Ν. Αλιβιζάτο εγγυάται για την ανοιχτή διαδικασία εκλογής που θα ακολουθηθεί.

Υποψήφιος και ο Γιάννης Μανιάτης

Και ο Γιάννη Μανιάτης όμως θα διεκδικήσει την προεδρική θέση.

Όπως ανακοίνωσε, την επόμενη Πέμπτη θα δώσει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τις θέσεις του για το μέλλον της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες ανοικτό αφήνουν το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι ο ευρωβουλευτής της Ελιάς, Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Οι σίγουροι υποψήφιοι μέχρι τώρα είναι οι Φώφη Γεννηματά, Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Ραγκούσης

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βαρύ πένθος για τον Χρήστο Στυλιανίδη που έχασε τη μητέρα του - Η συγκινητική ανάρτηση του υπουργού Ναυτιλίας
«Όλα όσα με έμαθες με το απλό και σεμνό σου παράδειγμα δεν μου τα έμαθαν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια του κόσμου όπου με έστειλες» συγκινεί ο υπουργός Ναυτιλίας
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης στην Ολομέλεια της Βουλής
Παύλος Μαρινάκης: Τον ελληνικό λαό εμπαίζουν εκείνοι που παρουσιάζουν ως «αποκάλυψη» κάτι που έχει απαντηθεί πριν από έναν χρόνο στη Βουλή
«Κόμματα έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς εργαλειοποίησης και παραπληροφόρησης για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη από μία εθνική τραγωδία»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης