Site icon NewsIT

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε σε γιγαντοοθόνη το Πόθεν Έσχες του – «Είμαι ο μόνος που έχει παρουσιάσει τα στοιχεία του 2023»

03.06.2024 | 20:29
Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε σε γιγαντοοθόνη το Πόθεν Έσχες του – «Είμαι ο μόνος που έχει παρουσιάσει τα στοιχεία του 2023»

“Εάν κυβερνούσαμε αύριο, πάλι καλύτερα από τη ΝΔ θα πηγαίναμε, θα κοβόταν το δάχτυλο που μπαίνει στο μέλι”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσίασε το Πόθεν Έσχες του.

Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσίασε το Πόθεν Έσχες του, κάλεσε τους ψηφοφόρους να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα είπε «αλαζονεία τέλος» στις ευρωεκλογές της Κυριακής και ανέφερε πως «είναι η τελευταία ευκαιρία για αξιοπρέπεια».

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, είμαι επιχειρηματίας με δράση στις ΗΠΑ 21 χρόνια, αγωνίστηκα, πέτυχα, έβγαλα κάποια χρήματα και δεν ήρθα να βγάλω ούτε ένα ευρώ σε βάρος της χώρας μου. Οι πειρατές δεν είναι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα κόμματα που χρωστάνε 500 εκατομμύρια ευρώ», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε σε γιγαντοοθόνες πίνακα με οικονομικά στοιχεία για την περιουσιακή του κατάσταση το 2023 και κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δημοσιοποιήσει κι αυτός τα δικά του περιουσιακά στοιχεία πριν από τις ευρωεκλογές.

Επισήμανε ότι στον πίνακα αυτόν περιλαμβάνονται και τα περιουσιακά του συζύγου του. Είπε ότι «τα πιστόλια του Μαξίμου ετοιμάζονται να πυροβολήσουν» τον σύζυγο του και τους κάλεσε να τον αφήσουν ήσυχο, διότι εκείνος δεν πολιτεύεται, και αν θέλουν να χτυπήσουν τον ίδιο.

Παρουσίασε και συγκριτικό πίνακα με τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Μητσοτάκη το 2021 και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον του για το θέμα του «Πόθεν Έσχες», ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή του παραμένει κλειστή.

«Θα σας πω όλες τις αλήθειες μου»

«Η πρώτη μου αλήθεια λοιπόν είναι ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Και δε θα ήθελα να είμαι. Γιατί επαγγελματίας πολιτικός στη χώρα κατάντησε να σημαίνει να λες ψέματα, να μιλάς ξύλινα χωρίς να λες τίποτα, να εκμεταλλεύεσαι αξιώματα και να προσθέτεις κάθε χρόνο κι άλλα σπιτάκια στο πόθεν έσχες σου.

Είμαι επιχειρηματίας. Με δραστηριότητα στην Αμερική όπου ζούσα για 21 ολόκληρα χρόνια. Που σημαίνει: Αγωνίστηκα, πέτυχα, έβγαλα κάποια χρήματα. Δεν πήρα ποτέ ούτε ένα ευρώ δημόσιο χρήμα και δεν ήρθα εδώ για να βγάλω ούτε ένα ευρώ στην πλάτη του ελληνικού λαού. Την οικονομία την ξέρω, και την ξέρω καλά. Άλλωστε εκεί δούλεψα, εκεί πέτυχα».

Ως προς τα υπόλοιπα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «η ζωή τα έφερε και είμαι μπροστά σας. Αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν με είχε επιλέξει ως απόδημο για το ψηφοδέλτιο επικρατείας, δε θα ήμουν τώρα εδώ.
Και ήμουν σε θέση τιμητική, μη εκλόγιμη. Αλλά έρχονται έτσι τα πράγματα ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να γνωρίσει βαριά ήττα τον Μάιο του 2023. Και να έχει μπροστά του μία ακόμα πιο δύσκολη μάχη, τον Ιούνιο του 2023. Σκέφτομαι: Τι είναι αυτό που με έκανε να θελήσω να είμαι κοντά στον Αλέξη Τσίπρα ενώ όλοι ξέραμε ότι έρχεται μια δεύτερη βαριά ήττα; Ξέρετε τι; Το γεγονός ότι έβλεπα ότι ευεργετηθέντες από εκείνον άρχιζαν να τον εγκαταλείπουν ή να παίρνουν αποστάσεις για να μην μπουν στο κάδρο των ηττημένων.
Και τότε είπα: Όχι. Εγώ σε αυτόν τον έντιμο άνθρωπο θα είμαι δίπλα στη δύσκολη στιγμή του. Άγνωστος, με τις μικρές μου δυνάμεις, αλλά θα είμαι δίπλα του. Έτσι πήγα στις περιοδείες του, έτσι μπήκα στη μάχη των εκλογών του Ιουνίου. Και το πράγμα θα είχε σταματήσει εκεί.

Όμως ο Αλέξης παραιτήθηκε. Και έβλεπα ανθρώπους που δεν θα υπήρχαν πολιτικά χωρίς εκείνον, να περιμένουν πώς και πώς να πάρουν τη θέση του, προτού ακόμα εκλεγούν στο αξίωμα. Και, φίλες και φίλοι, αυτό εμένα δε μου άρεσε. Ήταν κόντρα στις αρχές μου. Ήταν κόντρα στη συνείδησή μου. Ήταν μια κοροϊδία προς όλους όσοι είχαν εμπιστευτεί αυτό το κόμμα».
Έτσι, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, «μπήκα στη μάχη της εκλογής προέδρου. Ανέτοιμος. Με μισά ελληνικά – 14 χρόνια είχα ζήσει στην Ελλάδα, 21 στην Αμερική. Με μισά ελληνικά, αλλά με ολόκληρη ψυχή. Και με ένα όραμα διαφορετικό για το μέλλον αυτού του τόπου.

Και ήρθατε εσείς και φέρατε τα πάνω κάτω. Και ήρθε ο περήφανος λαός του ΣΥΡΙΖΑ και σχημάτισε ουρές ωρών. Και κάνατε το θαύμα. Γιατί πάντα ο λαός το κάνει το θαύμα και όχι ηγετίσκοι που κάνουν εφήμερες συμμαχίες. Εσείς με φτιάξατε. Σάρκα από τη σάρκα σας είμαι. Σ’ εσάς τα οφείλω όλα»

«Αναστήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι όταν έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν περίμενε αυτό που ακολούθησε, καταγγέλλοντας τον εσωτερικό πόλεμο που δέχτηκε. «Με φανταζόμουν την επόμενη μέρα της εκλογής μου να αρχίζω μαθήματα γλώσσας και πολιτικής ιστορίας, και ξαφνικά βρέθηκα στο επίκεντρο ενός μίσους, μιας μανιασμένης επίθεσης. Σάστισα. Δε σας το κρύβω. Εγώ ήξερα ότι σε ένα κόμμα συντρόφων, όποιος χάνει μένει και πάμε όλοι μαζί μπροστά.

Υπήρχαν μέρες που δεν κοιμόμουν ούτε λεπτό. Μαθήματα ελληνικών, για να μπορώ να εκφραστώ καλύτερα. Και ταυτόχρονα μάχη για να σταθεί ένα κόμμα ύστερα από διπλή διάσπαση. Και ταυτόχρονα το σύστημα Μητσοτάκη να στήνει πάρτι: Τι ωραία! ΣΥΡΙΖΑ τέλος. Θα έχουμε τον Ανδρουλάκη να κοιμάται κι εμείς θα αδειάζουμε τα ταμεία.

Και τότε εσείς, ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ, οι προοδευτικοί πολίτες, είπατε το δεύτερο συνεχόμενο μεγάλο “όχι”: Όχι, δε θα αφήσουμε αυτήν την παντοδύναμη, διεφθαρμένη κυβέρνηση να διαλέξει την αντιπολίτευση που τη βολεύει. Και αναστήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ. Και δώσατε προοπτική στη δημοκρατική παράταξη της χώρας. Και σας ευγνωμονώ γι’ αυτό από τα βάθη της καρδιάς μου».

«Η αυτοκριτική πρέπει να είναι γενναία»

Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε παράλληλα σε αυτοκριτική, ζητώντας συγγνώμη σε όσους τυχόν έδωσε το λάθος μήνυμα.
Όπως είπε, «οι μεγάλες αλήθειες, όμως, δεν αφορούν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορούν πρωτίστως εμένα. Και η αυτοκριτική πρέπει να είναι γενναία.

Θα μου πείτε: «Τώρα, Δευτέρα πριν από τις εκλογές, θα κάνεις την αυτοκριτική σου;». Φυσικά. Αυτός είμαι. Θα πάω στην κάλπη με όλη μου την αλήθεια. Όλους αυτούς τους μήνες, λοιπόν, δημιουργήθηκε για μένα μία δημόσια εικόνα που δεν είναι πάντα η πραγματική μου εικόνα.

Η προπαγάνδα της ΝΔ κατασκεύασε για μένα την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν κόπιασε ποτέ, που όλα του ήρθαν εύκολα.
Γιατί μόνο έτσι μπορούν να με καταστήσουν ανώδυνο αντίπαλο απέναντι σε έναν πρωθυπουργό που πραγματικά δεν κόπιασε ποτέ, που είναι ζάπλουτος και που τα βρήκε όλα έτοιμα.

Όμως, κάποιες φορές συνέβαλα κι εγώ στη δημιουργία αυτής της εικόνας. Από υπερπροβολή ή από απειρία να χειριστώ τη δημοσιότητα και τον τηλεοπτικό φακό.

Όπως και από τις διαφορετικές παραστάσεις που είχα στη δική μου ζωή: Στην Αμερική το να δείξεις τα σπίτια σου είναι η απόλυτη διαφάνεια: Αυτός είμαι. Δεν έχω τίποτα να σας κρύψω. Αυτό όμως στην Ελλάδα μπορεί εύκολα να μεταφραστεί σε επιδειξιομανία και αυτοπροβολή. Κι αν κάποιος το έχει εκλάβει έτσι, ζητώ συγνώμη γι’ αυτό».

«Θέλετε να συγκαλύψετε κάτι;»

Ο Στέφανος Κασσελάκης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, διερωτήθηκε γιατί δεν ανοίγει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για να δηλώσουν και αυτοί τα περιουσιακά στοιχεία του 2022 και του 2023. «Είναι μόνο η επιτελική σας αχρηστία; Ή κι εδώ θέλετε να συγκαλύψετε κάτι;Βλέπετε λοιπόν δίπλα δίπλα τα περιουσιακά μας στοιχεία.

Και ρωτάω: Εγώ ήμουν επιχειρηματίας στην Αμερική. Με τον ιδρώτα μου βγήκαν αυτά τα χρήματα και με τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα που έφερνα. Μόνο το 2022 έβγαλα 49,8 εκατομμύρια ΚΕΡΔΟΣ για τους επενδυτές μου. Δηλωμένα στο χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη.

Πώς ο κ. Μητσοτάκης έγινε τόσο πλούσιος με τον μισθό του βουλευτή; Πώς απέκτησε 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή; Και πού είναι η offshore στα νησιά Κέιμαν που αποκαλύφθηκε στα Paradise Papers; Και πού είναι το σπίτι του Βολταίρου; Όχι, φίλες και φίλοι. Δεν είναι μέσα στα 39 ακίνητα που δηλώνει. Κάπου χάθηκε στο μέτρημα! Πού χάθηκε κύριε Πρωθυπουργέ ολόκληρος Βολταίρος;

Κύριε Πρωθυπουργέ, μπορεί να έχετε πανεύκολο το ψέμα, όμως υπάρχει και κάτι που λέγεται αξιοπρέπεια. Τουλάχιστον ο Αλ Καπόνε δεν ζητούσε να δει τις φορολογικές δηλώσεις έντιμων πολιτών.

Το καθεστώς έβαλε ένα ολόκληρο σύστημα να ρίχνει λάσπη καθημερινά πάνω μου. Για να κολλήσει η ρετσινιά πάνω μου. Και είναι έτοιμο να συνεχίσει. Το Μαξίμου περιμένει τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών μου στοιχείων για να δώσει ψέματα και λάσπη στο Πρώτο Θέμα. Εδώ δεν ντράπηκε να του δώσει μονταρισμένο υλικό για τις ψυχές που δολοφονήθηκαν στα Τέμπη, θα διστάσει να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα του πολιτικού τους αντιπάλου; Ενημερώνω λοιπόν, όλο αυτό το σάπιο σύστημα: Θα είμαι εδώ, όρθιος απέναντί σας. Μέχρι τέλους. Δε θα σας επιτρέψω να με σπιλώσετε. Η λάσπη σας επιστρέφεται!».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version