Επιβεβαιώνεται μέρα με την ημέρα το σενάριο που θέλει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, να εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να μπει στην ελληνική Βουλή τουλάχιστον πριν εξαντληθεί η τετραετία.
Χθες η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, άφησε ανοικτό το θέμα για την είσοδο Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, και όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε με διπλωματικό τρόπο:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Ο κ. Κασσελάκης δεν αναζητεί τρόπο για να μπει στη Βουλή. Δηλαδή, δεν κάνει καμία κίνηση, δεν συζητεί με κανέναν βουλευτή από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που θα μπορούσε να “κινήσει τα νήματα” και κάνει τη δουλειά του, όπως ξέρει να την κάνει, ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ως Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» ανέφερε η Βούλα Κεχαγιά προσθέτοντας ωστόσο: «Το άλλο είναι μια άλλη συζήτηση, παράλληλη, δηλαδή αν τα φέρει έτσι η κατάσταση και υπάρξει μία παραίτηση ή κάτι άλλο το οποίο θα μπορούσε να δρομολογήσει σενάριο εισόδου του κ. Κασσελάκη στη Βουλή. Αντιλαμβάνομαι με βάση τις ίδιες τις δηλώσεις του κ. Όθωνα Ηλιόπουλου ότι έχει ιδιαίτερο φόρτο εργασίας. Με βάση τις δηλώσεις του είπε κάποια στιγμή μπορεί, μπορεί και να κρίνω τι θα πάρω και τι θα αφήσω. Από αυτό, όμως μέχρι να συζητάμε πως ο κ. Κασσελάκης ψάχνει τρόπους για να μπει στη Βουλή υπάρχει μια απόσταση».
Τα σενάρια ξεκίνησαν το τελευταίο διάστημα από τις πληροφορίες που θέλουν τον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνα Ηλιόπουλο, να σκέπτεται την παραίτηση του από την Βουλή λόγο φόρτου εργασίας.
Όμως, ακόμα και αν παραιτηθεί ο πρώτος βουλευτής του ψηφοδελτίου επικρατείας, τον ίδιο δρόμο θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι πέντε βουλευτές, εκτός από τον Ευάγγελο Αποστολάκη και την Έλενα Ακρίτα, με δεδομένο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένατος στην σειρά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ωστόσο, μετά από τον Ευάγγελο Αποστολάκη ακολουθεί η πρώην εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου και ο διευθυντής του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλόγηρου.
Κανένας τουλάχιστον για την ώρα δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι τα δυο αυτά στελέχη θα παραιτηθούν καθώς όταν είχαν μπει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας δεν υπήρχε καμία τέτοια συμφωνία.
Το δεύτερο σενάριο που ακούγεται, αλλά δεν έχει καμία τύχη, θέλει τον Όθωνα Ηλιόπουλο να αντικαταστήσει ο Στέφανος Κασσελάκης καλύπτοντας έτσι την θέση του ομογενούς βουλευτή. Το ενδεχόμενο αυτό είναι μάλλον αδύναμο, καθώς δεν προκύπτει από πουθενά μία τέτοια προοπτική.
Ο βουλευτής Επικρατείας Όθωνας Ηλιόπουλος εμφανίζεται πάντως να συζητά το ενδεχόμενο της παραίτησης, καθώς ο βουλευτής Επικρατείας και καθηγητής στο Χάρβαρντ μπορεί να κληθεί να διαλέξει ανάμεσα στο επάγγελμα του και στην πολιτική, δεδομένου ότι το Αμερικανικό πανεπιστήμιο επιχειρεί να “στεγανοποιήσει” τους ανθρώπους του.
Ο Όθωνας Ηλιόπουλος σε δηλώσεις του, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν τον έχει πιέσει ο Στέφανος Κασσελάκης να παραιτηθεί, ανέφερε ότι: «Το σύστημα μου είναι υπερεκτεταμένο. Τρέχω μια κλινική, τρέχω ένα εργαστήριο, έχουμε πάρα πολύ μεγάλες κλινικές επιτυχίες τελευταία, δουλεύω με τους αποδήμους πάρα πολύ, προσπαθώ να είμαι στη Βουλή και πηγαινοέρχομαι. Υπάρχει ένα φόρτος εργασίας, νομίζω που κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα δημιουργήσει το ερώτημα τι κρατάω τι αφήνω και όσο περνά ο καιρός συμμετέχω κατά κάποιο τρόπο περισσότερο στις στελεχικές λειτουργίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».