Site icon NewsIT

Ο Στουρνάρας επιμένει πως δεν υπάρχει εμπλοκή με την τρόικα και δεν ανησυχεί για τη δόση

10.04.2013 | 20:48
Ο Στουρνάρας επιμένει πως δεν υπάρχει εμπλοκή με την τρόικα και δεν ανησυχεί για τη δόση

Οι κ.κ. Στουρνάρας, Σταϊκούρας, Μαυραγάνης και Βαρτζόπουλος ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τρόικα, και πλέον συναντιώνται με την τρόικα.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις μέχρι το Eurogroup την Παρασκευή και οι συνομιλίες με την τρόικα θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα. Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι δεν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, ενώ τόνισε ότι δεν ανησυχεί για την εκταμίευση της δόσης.

Όπως δήλωσε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου «έχουμε ανταλλάξει στοιχεία που πρέπει να τα αξιολογήσουν και οι δύο πλευρές».

«Θα κλείσουμε τη διαπραγμάτευση όταν επιστρέψουμε από το Eurogroup», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, λίγο πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ερωτηθείς ο ίδιος για τη φημολογία περί εμπλοκής στις συζητήσεις, απάντησε «όχι, δεν υπάρχει εμπλοκή. Εδώ είμαστε για να λύνουμε τα προβλήματα». Σύμφωνα, επίσης, με το ίδιο στέλεχος, η τρόικα θα παραμείνει στην Αθήνα, αναμένοντας την επιστροφή του υπουργού Οικονομικών από το Eurogroup, που πραγματοποιείται την ερχόμενη Παρασκευή, στο Δουβλίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Μην περιμένετε δόση από το μεθαυριανό Eurogroup

Νέα συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας, αλλά η συμφωνία … μετά το Eurogroup

Προβόπουλος: Απολύτως προστατευμένες ΌΛΕΣ οι καταθέσεις στην Ελλάδα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version