Πολιτική

Ο Στρατούλης… αποκαλύπτει το σχέδιο της Αριστερής Πλατφόρμας – Στον “κάδο” τα μνημόνια και επιστροφή στη δραχμή

- Το "σχέδιο" περιλαμβάνει εθνικό νόμισμα, εθνικοποίηση τραπεζών και φορολόγηση μεγάλου πλούτου
- "Καρφί" για Τσίπρα: Το "ωσαννά των βαΐων" μετατρέπεται εύκολα σε "σταύρωσον αυτόν"
- "Να πειστεί η κυβέρνηση και να αλλάξει ρότα", διαμηνύει ο κ. Στρατούλης

Να πειστεί η κυβέρνηση και να αλλάξει ρότα, δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, που ανέπτυξε το σχέδιο… εθνικού νομίσματος της Αριστερής Πλατφόρμας, που λέει “όχι” στα μνημόνια και “ναι” στη δραχμή.

Αναφορικά με την “εναλλακτική πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας”, ο κ. Στρατούλης μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, δήλωσε πως το σχετικό σχέδιο περιλαμβάνει μετάβαση στο εθνικό νόμισμα με τρόπο συντεταγμένο, αμφισβήτηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, φορολόγηση των υψηλών κερδών και του μεγάλου πλούτου, έλεγχο των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, χρηματοδότηση αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και κυρίως τον τερματισμό της λιτότητας και την αποκατάσταση των λεηλατημένων από τα μνημόνια εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ο κ. Στρατούλης εξέφρασε την πεποίθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί με ενότητα μέσα στη διαφορετικότητά του, ακόμη και ως κυβερνών κόμμα.

Για Τσίπρα

Σχετικά με την αποδοχή του κόσμου όσον αφορά το νέο μνημόνιο, ως αναγκαίο, και τη στήριξη προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Στρατούλης δήλωσε πως το «ωσαννά των βαΐων» μετατρέπεται εύκολα σε «σταύρωσον αυτόν», όταν θα αρχίσουν να φαίνονται οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του νέου μνημονίου.

Ο κ. Στρατούλης αρνήθηκε πως η επίσκεψή του στο Βόλο, όπως και η επίσκεψη του κ. Λαφαζάνη στην Θεσσαλονίκη αλλά και οι κινήσεις της προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντοπούλου, έχουν προεκλογικό χαρακτήρα, δηλώνοντας πως πρόκειται για πρωτοβουλίες που αφορούν τις θεσμικές τους αρμοδιότητες.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εθνική Πινακοθήκη: «Ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος άρπαξε βίαια τους πίνακες και τους πέταξε στο δάπεδο» – Εικόνες από την καταστροφή των έργων
Αμετανόητος εμφανίζεται ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ - «Ξεκρέμασα τέσσερις εικόνες, βέβηλες εικόνες, δυο από αυτές μου ξέφυγαν μόλις πήγα να γυρίσω και έσπασε το τζαμάκι τους»
Εθνική Πινακοθήκη
Μητσοτάκης: «Με τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και διευκολύνουμε τη λειτουργία των ΚΕΠΑ»
«Συγχαρητήρια στο Υπουργείο Υγείας, και στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις νέες αυτές υπηρεσίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας» γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ιατρική εξέταση
Ελεύθερος ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος μετά τους βανδαλισμούς στην Εθνική Πινακοθήκη – «Ξεκρέμασα τέσσερις βέβηλες εικόνες»
Η πράξη του βουλευτή της Νίκης κρίθηκε πλημμέλημα και θα σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του, η οποία θα διαβιβασθεί στη βουλή ώστε να κινηθεί η διαδικασία της άρσης ασυλίας του
Ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος έξω από την Εθνική Πινακοθήκη  (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Κυβερνητικές πηγές για ΠΑΣΟΚ: Όταν μιλούν για «κατήφορο χυδαιότητας και τοξικότητας» να κοιτάζουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη
«Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναμάσησε τα ίδια fake news που ακούστηκαν από την ηγεσία του κόμματός του και τα οποία απαντήθηκαν πλήρως από τον πρωθυπουργό»
Το Μέγαρο Μαξίμου