Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για το συλλαλητήριο για τα Τέμπη και επιμένει ότι η κυβέρνηση είναι «πλήρως απονομιμοποιημένη»

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχουν ως πολίτες και όχι με την κομματική τους ιδιότητα στα συλλαλητήρια της Παρασκευής για τα Τέμπη

Ως πολίτες και όχι κάτω από την κομματική σκέπη του ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου στην πορεία της Παρασκευής (28.2.25) για τα Τέμπη ανέφερε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Σωκράτης Φάμελλος και τους πολίτες για ακόμα μια φορά να συμμετέχουν δημοκρατικά στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα και να τα περιφρουρήσουν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην κυβερνητική στάση λέγοντας ότι «παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να συγκαλύψει τις ευθύνες της για το έγκλημα των Τεμπών και να υποβαθμίσει το ζήτημα, τόσο ο αγώνας των συγγενών των θυμάτων, όσο και η κοινωνική αντίδραση, έχουν πετύχει το θέμα να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κράτησε τα τελευταία 2 χρόνια στην επικαιρότητα τον αγώνα για την αλήθεια και το Δίκαιο για το έγκλημα των Τεμπών και με τον δημόσιο λόγο του και με την ουσιαστική συμβολή της ευρωομάδας του».

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας συζητήθηκε και η πρόταση του Παύλου Πολάκη για fast track διαδικασίες με τον Σωκράτη Φάμελλο να λέει όχι στην πρόταση αυτή καθώς «τέτοιες διαδικασίες υποβαθμίζουν τον ρόλο της Βουλής και διακινδυνεύουν να περιοριστεί η απόδοση Δικαίου, που πολύ θα ήθελε η κυβέρνηση».

Ο βουλευτής Χανίων είχε καταθέσει την πρόταση αυτή ώστε στη συνέχεια ο Τριαντόπουλος να παραπεμφθεί στον φυσικό δικαστή.

Πιο συγκεκριμένα  σε συνέντευξη του είχε πει ότι «ο κ. Τριαντόπουλος πρέπει να οδηγηθεί με μια συνεδρίαση στον φυσικό δικαστή. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μετατραπεί η Προανακριτική σε κολυμβήθρα που θα ξεπλύνουμε τις ευθύνες Τριαντόπουλου για το “μπάζωμα”. Και για όσους έχουν αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις, είδαμε τις πρακτικές της πλειοψηφίας στις Εξεταστικές για τα Τέμπη, τις υποκλοπές και τη λίστα Πέτσα. Μέχρι και ο Μητσοτάκης είπε πως δεν ήταν η καλύτερη στιγμή της Βουλής η Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών. Ειδάλλως, εάν δεν υιοθετηθεί αυτή η πρόταση που βρίσκει σύμφωνο και τον τομεάρχη Μεταφορών, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, πολύ φοβάμαι ότι ο κοινωνικός παράγοντας θα μας θεωρήσει μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης».

Τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν για το θέμα των Τεμπών ότι «το κόμμα τους και συνολικά ο προοδευτικός χώρος δεν πρόκειται να υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό και σε καμία προσπάθεια φίμωσης, από όπου κι αν προέρχεται. Ούτε σε καμία παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών, η οποία αποτελεί θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σέβεται ούτε τη Βουλή ούτε τον ελληνικό λαό. Ένα μήνα σχεδόν μετά την κατάθεση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, και κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής, ο πρωθυπουργός κρύβεται και δεν τολμά να παρουσιαστεί ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας.

Αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις για το έγκλημα των Τεμπών, η κυβέρνηση είναι πλήρως απονομιμοποιημένη στη συνείδηση  της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Αυτήν την ηχηρή πρόταση δυσπιστίας των Ελλήνων πολιτών στη ΝΔ, δεν μπορούν να την αλλάξουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια της».  

Πρόσθεσαν ακόμα ότι «υπάρχουν ήδη όλα τα στοιχεία για τη θεμελίωση πρότασης δυσπιστίας. Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανταποκριθεί. Στο πλαίσιο αυτό και για να αποκλειστεί πλήρως το ενδεχόμενο παραγραφής, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε και τροπολογία για να θωρακιστεί η εφαρμογή της συνταγματικής πρόβλεψης του 2019 για την κατάργηση της αποσβεστικής προθεσμίας για τα αδικήματα υπουργών, υφυπουργών και μελών της κυβέρνησης».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Για υποκρισία κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα κυβερνητικές πηγές: «Μιλά για δικαιοσύνη όταν για χρόνια λειτουργούσε “παραϋπουργείο”»
«Κύριε Τσίπρα, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι για τη δική σας περίπτωση ταιριάζει το ρητό: "κρείττον του λαλείν το σιγάν"»
Ο Αλέξης Τσίπρας
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Τέμπη: Κάποιοι θέλουν κλίμα πολιτικής αποσταθεροποίησης - Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις πάνω και κάτω πλατείες
«Παρά το κλίμα διχασμού να θυμηθούμε ότι είμαστε εδώ για να ενώνουμε τους Έλληνες για τους πολλούς που θα τιμήσουν αθόρυβα την επέτειο»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Μετά τα πορίσματα για τα Τέμπη η πρόταση δυσπιστίας από το ΠΑΣΟΚ - «Η ατιμωρησία γιγαντώνει την αλαζονεία»
«Όταν κάποιος νιώθει ατιμώρητος, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να αναπτύσσει την τακτική του ανάλογα, ακόμα κι αν υπάρχουν 57 νεκροί» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης