Πολιτική

Ο Θεοδωρικάκος “θυμάται” τον έναν χρόνο από τη νίκη στις ευρωεκλογές

Τη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές και τη συμπλήρωση, σήμερα (26.05.2020) ενός έτους από αυτήν θυμάται ο Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτηση του στο Facebook. Ο υπουργός Εσωτερικών είχε μάλιστα συμβολή σε αυτή τη νίκη, καθώς ήταν υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ τότε και στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Πέρσι τέτοια μέρα άνοιξε ουσιαστικά ο δρόμος για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή της 7ης Ιουλίου», γράφει στο Facebook ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας πως «έτσι υποχρεώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές».

«Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη νίκησε στις ευρωεκλογές με την μεγαλύτερη διαφορά από το δεύτερο κόμμα, που είχε κερδίσει ποτέ στην ιστορία της σε εκλογές από το 1977, ανοίγοντας το δρόμο για να επιστρέψει στα υψηλά εκλογικά ποσοστά του παρελθόντος.

Click4more Τα «όχι» και τα «ναι» του Μητσοτάκη: Οι μειώσεις φόρων και εισφορών και η «έξοδος» στη Θεσσαλονίκη

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας τρίχρονης ολοκληρωμένης στρατηγικής ενότητας των δυνάμεών της, διεύρυνσης και ανανέωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Τρία χρόνια δυναμικής αναμέτρησης με το λαϊκισμό και τις πολιτικές τεχνητού διχασμού, που δυστυχώς ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τρία χρόνια που με την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη η Νέα Δημοκρατία έπεισε ότι είναι μια μεγάλη, λαϊκή, πατριωτική, μεταρρυθμιστική παράταξη, με όραμα και σχέδιο ανασυγκρότησης της Ελλάδας. Μιλώντας πάντα με αξιοπιστία, προτείνοντας μια Συμφωνία Αλήθειας στην κοινωνία. Υπερβαίνοντας παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά πορεύτηκε και τους πρώτους 11 μήνες της κυβερνητικής πορείας της. Αντιμετωπίζοντας με επιτυχία, πρωτοφανείς προκλήσεις και απειλές.  Στην οικονομία, στα εθνικά μέτωπα, στην κρίση της πανδημίας. Ενώνοντας τους Έλληνες, διαμορφώνοντας μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Δίνοντας ρεαλιστική ελπίδα σε όλους τους πολίτες.

Ενωμένοι με αλληλεγγύη και πατριωτισμό, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία και να τα καταφέρουμε.

Με ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για το κράτος και την οικονομία, μπορούμε να δώσουμε νέα δυναμική στην Ελλάδα, κάνοντας την πατρίδα μας ένα διεθνές θετικό παράδειγμα συνολικής επιτυχίας», τονίζει στην ανάρτησή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

https://www.facebook.com/takistheodorikakos/posts/283722209683923

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι