Παρασκευή, 19 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ο Τόσκας στο “στόχαστρο” 54 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Τόσκας
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Την προστασία των μεταναστών που συλλαμβάνονται και κρατούνται χωρίς να έχουν διαπράξει κάποια παράβαση, ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλειοψηφία τους μέλη της ομάδας των «53+».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βάλλουν κατά του Νίκου Τόσκα, λέγοντας ότι κατά καιρούς η ΕΛ.ΑΣ. προβαίνει σε συλλήψεις πολιτών τρίτων χωρών και στη συνέχεια κρατούνται σε αστυνομικά τμήματα ή προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης αλλοδαπών (Προ.Κε.Κ.Α) βάσει των διατάξεων του νόμου του 2011 για τη διοικητική κράτηση εν όψει των διαδικασιών επιστροφής στις χώρες καταγωγής τους.

Τι αναφέρουν

«Κρατούνται, δηλαδή, χωρίς να παρουσιάζουν κάποιου είδους παραβατική συμπεριφορά και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, σύμφωνα με το άρθρο 30 του Ν. 3907/2011, οι αλλοδαποί τίθενται υπό κράτηση για την προετοιμασία της επιστροφής και τη διεκπεραίωση της διαδικασίας απομάκρυνσης, μόνο εάν στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν δύνανται να εφαρμοσθούν αποτελεσματικά άλλα επαρκή και λιγότερο επαχθή μέτρα. Επομένως, βάσει του ίδιου του νόμου η διοικητική κράτηση αποτελεί έσχατο μέτρο», αναφέρουν οι 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις