Πολιτική

Ο Τραμπ θα “ανοίξει τα χαρτιά” του για την Ελλάδα

Μία σημαντική μέρα για την Ελλάδα φαίνεται πως έχει επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ για να ανοίξει τα χαρτιά του για την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, την παραμονή της Εθνικής μας Επετείου για την επανάσταση του 1821, στις 24 Μαρτίου δηλαδή ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα πάρει θέση για την Ελλάδα.

Στις 24 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί δεξίωση στον Λευκό Οίκο για την εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Εκεί, όπως μετέδωσε ο Ant1, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις για τα εθνικά θέματα και το χρέος.

Επισήμως, Ελλάδα και ΗΠΑ βρίσκονται σε φάση βολιδοσκόπησης των προθέσεων των δύο πλευρών και υπάρχουν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, διπλωματικός πυρετός επικρατεί σε Αθήνα και Ουάσινγκτον για την προετοιμασία της πρώτης επικοινωνίας του νέου “πλανητάρχη” με τον Έλληνα
πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διεργασίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο με στόχο η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Αλέξη Τσίπρα να γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα.

Δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβή ημερομηνία ούτε το αν η τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ηγετών θα γίνει πριν από τις 24 Μαρτίου ή μετά,

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για 25η Μαρτίου: Το ανέφικτο έγινε πραγματικότητα – Οι Έλληνες πέτυχαν γιατί ήταν ενωμένοι
«Σήμερα ζούμε σε εξαιρετικά ταραγμένους καιρούς και πολλές από τις σταθερές, οι οποίες τις οποίες θεωρούσαμε δεδομένες τις τελευταίες δεκαετίες, τίθενται σε αμφισβήτηση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ευάγγελος Σέκερης: Η Ελλάδα στηρίζει τις ειρηνευτικές αποστολές που ευθυγραμμίζονται με εντολές του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Έγινε ανοιχτή συζήτηση που αποτέλεσε πλατφόρμα για τα κράτη - μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την ενίσχυση των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ
Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης